Dezastru produs de inundații la Toplița. Jandarmii și pompierii au scos ore întregi apa din curțile oamenilor

Municipiul Toplița s-a aflat sub un sever cod roșu de averse și descărcări electrice. În noaptea de luni spre marți, autoritățile au fost nevoite să intervină de urgență pentru a gestiona efectele devastatoare ale inundațiilor care au lovit această zonă.

Municipiul Toplița s-a aflat sub un sever cod roșu de averse și descărcări electrice / foto: Pixabay
Municipiul Toplița s-a aflat sub un sever cod roșu de averse și descărcări electrice / foto: Pixabay

Pompierii din județele Harghita și Mureș au depus eforturi considerabile pentru a evacua apa din curți și subsoluri sau beciuri inundate, mobilizând resurse semnificative pentru a limita daunele și a ajuta comunitatea afectată.

Intervenții de urgență în 38 de curți

Conform datelor oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, pompierii au intervenit în 38 de curți și șapte subsoluri sau beciuri inundate.

Aceste intervenții au fost necesare în urma numeroaselor apeluri efectuate la numărul de urgență. La acțiuni au participat pompierii militari din cadrul Gărzilor de Intervenţie din Gheorgheni și Toplița, sprijiniți de pompierii civili de la serviciile voluntare pentru situații de urgență din Toplița și Borsec, potrivit Agerpres. 

Aceștia au utilizat motopompe de mică și mare capacitate pentru a evacua apa acumulată rapid și eficient.

Pentru a sprijini eforturile locale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a alocat resurse adiționale din județul Mureș. Astfel, două echipaje de la Detașamentele de Pompieri Târgu Mureș și Reghin au fost trimise în zonă, echipate cu autospeciale complexe de primă intervenție și motopompe remorcabile.

ceastă mobilizare a permis o intervenție coordonată și eficientă, reducând astfel impactul inundațiilor asupra locuitorilor din Toplița.

Apa a început să se retragă natural

În dimineața zilei de marți, apa rezultată din ploile torențiale a început să se retragă natural. Cu toate acestea, pompierii continuă să intervină pentru a evacua apa rămasă în locuințele inundate și pentru a îndepărta efectele negative ale inundațiilor.

Echipajele din cadrul Gărzii de Intervenţie Nr. 2 Topliţa, sprijinite de echipajele de la Detașamentul Reghin, sunt încă pe teren și lucrează pe strada Garoafelor din municipiul Toplița.

De asemenea, echipajele Gărzii de Intervenţie Nr. 1 Gheorgheni și Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș s-au retras la bază, odată ce situația a fost parțial stabilizată. În continuare, autoritățile monitorizează atent evoluția condițiilor meteorologice și sunt pregătite să intervină dacă va fi necesar.

Mobilizare exemplară a autorităților

Intervențiile din Toplița au demonstrat o mobilizare exemplară a autorităților locale și județene, care au colaborat eficient pentru a gestiona situația de criză.

Pompierii, atât militari, cât și civili, și-au riscat viețile pentru a proteja comunitatea, intervenind prompt și profesionist. Eforturile lor au contribuit la minimizarea daunelor și la asigurarea siguranței locuitorilor din Toplița.

Pe măsură ce apa se retrage și situația se stabilizează, locuitorii din Toplița sunt îndemnați să rămână vigilenți și să respecte indicațiile autorităților. Situația inundațiilor în Toplița subliniază importanța pregătirii și reacției rapide în fața dezastrelor naturale, demonstrând încă o dată valoarea eforturilor concertate și a cooperării între diferite instituții și servicii de urgență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cipru shutterstock jpg
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra FOTO Shutterstock jpg
imparatul care nu iubea roma historia ro jpg
Longevitate - cuplu varstnici - sport FOTO Shutterstock
caine  jpg
lacusta voda
pui delfin jpg
profesoara bac1 jpg
1 sandvis jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net