Diana Șoșoacă a fost exclusă din cursa prezidențială! Reacția liderei SOS, după decizia CCR: „Este imposibil așa ceva”

Ultima actualizare:

Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! CCR a decis să o excludă din cursa pentru prezidențiale, în timp ce candidaturile lui Kelemen Hunor și Nicolae Ciucă au fost menținute. Mircea Geoană rămâne însă în așteptare, votul pentru candidatura sa fiind amânat. Diana Șoșoacă a avut însă o reacție dură la adresa deciziei CCR.

Diana Șoșoacă exclusă din cursa prezidențială! (FOTO: Inquam)
Diana Șoșoacă exclusă din cursa prezidențială! (FOTO: Inquam)

Diana Șoșoacă exclusă din cursa prezidențială!

Curtea Constituțională a României (CCR) a luat sâmbătă o decizie importantă privind validarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie 2024. Diana Iovanovici-Șoșoacă, reprezentanta SOS România, a fost exclusă definitiv din competiție, după ce judecătorii au anulat hotărârea Biroului Electoral Central (BEC). Aceasta nu mai are nicio cale de atac.

În cadrul aceleiași ședințe, CCR a menținut candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, respingând contestațiile împotriva acestora. Candidatura lui Miron Cozma a fost respinsă definitiv, iar votul pentru Mircea Geoană a fost amânat pentru ora 21:00.

De asemenea, soluționarea contestației împotriva candidaturii lui Ludovic Orban a fost amânată până la data de 5 octombrie 2024.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.”, a precizat CCR. 

Cum a reacționat Diana Șoșoacă

Totul vine în contextul în care Curtea Constituțională a României a informat, astăzi, 5 ocombrie, despre primirea a șapte contestații legate de candidaturile pentru alegerile prezidențiale ale lui Mircea Geoană, Diana Șoșoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor și Ludovic Orban. Judecătorii au început analiza acestor contestații la ora 17:00, cu scopul de a verifica validitatea înscrierilor în cursa electorală. În ceea ce o privește pe Diana Șoșoacă, reprezentanta partidului SOS România, aceasta a fost subiectul a două contestații distincte, una depusă de Bellantoni Amalia și cealaltă de Ursa Mihai Gheorghe.

Reacția Dianei Șoșoacă după ce i-a fost respinsă candidatura (FOTO: Inquam)
Reacția Dianei Șoșoacă după ce i-a fost respinsă candidatura (FOTO: Inquam)

Diana Șoșoacă a avut o reacție extrem de dură într-un live pe rețelele de socializare unde a anunțat că nu se va lăsa și acuză că evreii au avut o implicare în această decizie: „Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă! Așa ceva este inacceptabil. Singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri... Deci asta înseamnă că evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional. Nu se poate așa ceva!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii debite apa jpg
toamna unsplash jpeg
Street food in Thailanda (@Shutterstock) jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
fratii menendez jpg
cluj napoca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net