VIDEO Diana Șoșoacă, protagonista unui incident controversat la mormântul lui Avram Iancu: „Sclavilor. Rușine să vă fie”

Ultima actualizare:

Cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu (1824 - 1872), mii de români s-au adunat la Țebea, în județul Hunedoara, unde au loc Serbările Naționale dedicate comemorării marelui erou. Peste 5.000 de oameni au fost prezenți la  la mormântul „Crăișorului munților”, iar printre aceștia s-a numărat și Diana Șoșoacă, care a fost protagonista unui incident controversat.

Diana Șoșoacă, în centrul unui incident controversat la mormântul lui Avram Iancu /foto: Adevărul.ro
Diana Șoșoacă, în centrul unui incident controversat la mormântul lui Avram Iancu /foto: Adevărul.ro

Peste 5.000 de persoane au fost prezente duminică, 8 septembrie, la Țebea, Hunedoara, la Serbările Naţionale desfăşurate în cimitirul din localitate în memoria eroului naţional Avram Iancu, de la a cărui naştere s-au împlinit 200 de ani. Printre cei care s-au strâns la mormântul marelui erou se numără și Diana Șoșoacă, unul dintre dintre politicienii care și-au anunțat candidatura la Președinția României. Aceasta a făcut un gest controversat.

După ce câțiva localnici le-au atras atenția celor din suita ei să nu mai huiduie în curtea bisericii din cimitirul de la Ţebea, Șoșoacă a aruncat cu vorbe grele și le-a răspuns agresiv contestatarilor săi.

„Nu aveți voie să veniți în cimitir să înjurați, nesimțiților. Aici este biserică și cimitir, băi javrelor”, a strigat un bărbat către cei strânși în jurul candidatei Partidului S.O.S.  

„Sunteți sclavi. Sclavilor”

Sunteți sclavi. Sclavilor. Avram Iancu nu ar fi acceptat așa ceva, rușine să vă fie, că vă trădați moțul. Voi sunteți moți, mă?”, a răspuns europarlamentara, potrivit adevărul.ro.

De altfel, prezent la eveniment a fost și Gheorge Simion, un alt politician care și-au anunțat candidatura la Președinția României. Acesta s-a lăudat că au venit la Țebea vreo mie de susținători ai partidului AUR.

„Au fost mai mulți ca niciodată. Chiar le-am zis să stea acasă, că o să fim prea mulți”, a spus candidatul AUR la alegerile prezidențiale 2024. 

Manifestările comemorative au început duminică dimineaţa la biserica din cimitirul de la Ţebea, cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de înalţi ierarhi bisericeşti, urmată de o slujbă de pomenire a lui Avram Iancu şi depunerea de coroane de flori la mormântul acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net