Distracţia verii: saltul cu paraşuta! Cât costă porția de adrenalină de la 4.000 de metri

Ultima actualizare:

    Un salt costă 990 de lei
Un salt costă 990 de lei

Iată că românii au descoperit sporturile extreme! Mai nou, saltul cu paraşuta se regăseşte în topul preferinţelor, iar pandemia i-a făcut pe români mai curajoşi. Unde eşti mai izolat dacă nu... printre nori, la o altitudine de 4.000 de metri!

Pe aerodromul de la Tuzla, lângă Constanţa, turiştii au găsit alt gen de distracţie: saltul cu paraşuta! Poate pentru unii sună periculos, mai ales că acest sport intră în  categoria celor extreme, însă pentru cei care au sărit deja, se poate spune că este floare la ureche, mai ales că sunt luate toate măsurile de siguranţă, iar saltul se desfăşoară în tandem cu un instructor. Doar dacă ai peste 60 de ani, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să prezinţi un certificat medical, altfel nu există nici o restricţie. Doar să nu plouă sau să nu bată vântul prea tare. Cei de la TNT Brothers, o asociaţie sportivă specializată pe sporturi extreme, veghează la siguranţa ta. „Saltul cu paraşuta este un sport de adrenalină, o activitate eliberatoare, cu riscurile aferente oricărui sport de acest gen, însă siguranţa este sporită datorită paraşutei de rezervă şi a instructorului. O faci în principiu o dată în viaţă, din curiozitate, dar poţi şi de mai multe ori, şi vorbesc aici de iubitorii de adrenalină. Trebuie să ai vârsta de 16 ani şi să te prezinţi cu acordul părinţilor legalizat la un notar, iar limita, pot spune că am avut un doritor de aventură de maximum 70 de ani. Înainte de salt se face un instructaj referitor la poziţia pe care trebuie să o menţii în timpul saltului. Durează 20 de minute cu tot cu echipare. Al doilea pas, zborul cu avionul, care durează 15 minute.

Urmează săritura din avion, căderea liberă şi deschiderea paraşutei. Saltul cu paraşuta se face de la 4.000 de metri altitudine, durează 6 minute, cu o cădere libere de aproximativ 60 de secunde, şi poate atinge o viteză de 200 de km pe oră în căderea liberă. Nu poate fi comparată cu nici un fel de activitate”, a povestit Roxana Marin, reprezentanta asociaţiei. Salturile se fac doar în tandem, fiecare persoană este legată de instructor, dar există şi posibilitatea unei sărituri individuale, fără ajutor, însă doar pentru cei care sunt licenţiaţi în paraşutism.

Din anul 2010, de când funcţioneză, au înregistrat în jur de 13.000 de salturi în tandem, şi peste 50.000 de salturi pentru paraşutişti licenţiaţi. Cotizaţia pentru o astfel de aventură este: 990 de lei un salt simplu în tandem, la care se mai adaugă 400 de lei dacă clientul vrea filmare şi fotografii din timpul saltului. Acum, săriturile se efectuează la Tuzla şi la Clinceni. ”La Clinceni deschidem la finalul lunii martie, până la jumătatea lui noiembrie, în funcţie de condiţiile meteo. La Tuzla începem în mai şi terminăm în octombrie, în funcţie de condiţii, bineînţeles”, ne-a mai spus Roxana.

Cereri în căsătorie inedite

Şi nu este doar o formă de distracţie, ci şi un mod deosebit pentru o cerere în căsătorie. ”Sunt destul de mulţi tineri care vin să îşi ceară iubitele de soţii. Îşi programează salt şi, ori o aşteaptă cu inel şi buchetul de flori, ori cu un banner pe care scrie ”vrei să fii soţia mea”. Sentimentul este unic şi ne bucurăm împreună cu ei”, ne-a mai spus Roxana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net