Vremea în România, miercuri, 8 martie. Ce temperaturi ne așteaptă de Ziua Femeii

Ultima actualizare:

Doamnele și domnișoarele au parte de o vreme caldă pe 8 martie, de ziua lor. Cerul va fi însă mai mult noros în vestul, centrul și nordul teritoriului și variabil în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 8 grade. 

Vreme caldă de 8 martie în București
În București meteorologii anunță vreme frumoasă de Ziua Femeii. Foto: captură stirileprotv.ro

Temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal pentru această perioadă, spun meteorologii conform observatornews.ro. Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie îndeosebi în sudul şi estul ţării. În Maramureş, pe arii relativ extinse în Crişana, local în Transilvania şi nordul Moldovei şi numai izolat în celelalte regiuni temporar va ploua.

La munte vor predomina ploile şi doar la peste 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte. În nord-vestul teritoriului cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu rafale mai intense pe crestele Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde se vor depăşi 80...100 km/h, dar pe parcursul zilei, local şi la viteze mai mici, şi în restul regiunilor, în general cu viteze de 45...55 km/h.

Prognoza vremii pentru București 

În capitala României, vremea va deveni deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 17…18 grade și o minimă de 3…5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei, iar noaptea va slăbi în intensitate.

Vremea la munte

Vremea va deveni caldă pentru această dată, dar va bate vântul puternic iar la altitudini mari va avea aspect de vijelie. Cerul va prezenta înnorări temporare şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi pe alocuri în rest. Vor predomina ploile şi doar la altitudini de peste 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări, cu rafale mai intense pe crestele Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde se vor depăşi 80...100 km/h. Temperatura aerului va continua să crească uşor faţă de ziua anterioară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
casuta rasturnata jpg
FotoJet (3) jpg
Pestera Meziad, una dintre cele mai vizitate peşteri din România jpeg
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net