Doctorul Ciomu a murit. Medicul a secţionat organul genital al unui pacient, în timpul operaţiei

Ultima actualizare:

Medicul Naum Ciomu, ajuns în atenția media în urma unui scandal de amploare, după ce a secționat din greșeală organul genital masculin al unui pacient în timpul operației, a murit. Doctorul s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

Medicul Ciomu s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani Foto: Wikipedia
Medicul Ciomu s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani Foto: Wikipedia

Doctorul Ciomu Naum Niculae a încetat din viață, anunțul cu privire la decesul acestuia fiind făcut luni, 18 aprilie, de clinica în cadrul căreia acesta activa.

Doctorul Naum Ciomu s-a stins din viață

Începem săptămâna cu o veste tristă. Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și o memorie monumentală, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor.”, au scris reprezentanţii clinicii, pe una dintre rețelele de socializare.

După întreg scandalul din 2004, care i-a știrbit din credibilitatea profesională, se pare că medicul urolog a încercat să își spele greșeala din trecut. Acesta activa în continuare ca medic, iar în cadrul clinicii respective oferea consultații.

Citește și: Chirurgul Naum Ciomu, din nou în instanţă

Scandalul medical în care a fost implicat doctorul Ciomu

Amintim că doctorul Ciomu a intrat în atenția media după ce a secţionat, în urma unei erori, penisul unui bărbat în vârstă de 34 de ani, în timpul unei operaţii de extirpare a unui testicul malformat.

Deși operația era una cu grad mediu de dificultate, și nu prezenta prea multe riscuri, pacientul s-a trezit din anestezie cu organul genital mutilat. Doctorul Naum Ciomu i-a secţionat atunci penisul pacientului Ion Jiga în trei bucăţi. Bărbatul și-a pierdut astfel și funcția urinară, pe lângă cea sexuală, fiindu-i montată o sondă la vremea respectivă.

Bineînțeles, informațiile au ajuns și în presă, iar de acolo medicul a devenit cunoscut în toată țara. Abia în anul 2015, victima doctorului Ciomu a ajuns din nou pe masa de operaţie, pentru a-i putea fi reconstruit organul genital. De intervenție s-a ocupat atunci medicul Ioan Lascăr.

Bărbatul a primit și o despăgubire în valoare de 500.000 de euro, o parte din bani fiind ivestiți în tratamentele medicale necesare, în urma mutilării. Nu se știe exact nici până la ora actuală cum a putut avea loc o astfel de eroare medicală.

În 2007 i s-a interzis să practice medicina, însă în 2009 decizia a fost anulată

După ce a fost condamnat în 2007 pentru malpraxis, fiindu-i atunci interzis să mai practice medicina, în cele din urmă Tribunalul București a decis anularea deciziei CMB (Colegiul Medicilor din București), doi ani mai târziu, în 2009.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net