Dup─â 6 ani de anchet─â, cazul ÔÇ×Ciomu 2ÔÇŁ ajunge ├«n instan┼ú─â. B─ârbatul din Buz─âu cu penisul amputat crede c─â nu mai prinde sf├ór┼čitul procesului

image
Costică Maloreanu (60 ani) așteaptă să i se facă dreptateFoto: adevarul.ro

Costic─â Maroleanu, buzoianul r─âmas f─âr─â penis la v├órsta de 54 de ani, ├«n urma unei erori medicale, a ajuns ├«n instan╚Ť─â. Dosarul penal pentru v─ât─âmare corporal─â grav─â a ajuns pe masa judec─âtorilor, dup─â ╚Öase ani de anchet─â. Primul termen este programat m├óine, pe 9 februarie 2021.

La sf├ór╚Öitul anului 2014, Costic─â Maroleanu s-a internat ├«n spitalul jude┼úean cu simptomele unei insuficien┼úe renale. Dup─â montarea gre╚Öit─â a unei sonde urinare, b─ârbatului i s-a iritat ┼či ulterior umflat organul genital, suferind dureri ┼či chinuri groaznice. A fost f─âzut de un medic dup─â multe zile, iar organul sexual era ├«n cea mai mare parte cangrenat. La dou─â luni de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central ÔÇ×Carol DavilaÔÇŁ din Bucure┼čti, unde speciali┼čtii i-au amputat penisul, astfel ├«nc├ót cangrena s─â nu se generalizeze ├«n tot corpul, scrie adevarul.ro.

Mutilarea s-a produs în urma unui malpraxis   

S-au scurs ╚Öase ani de atunci ╚Öi b─ârbatul nu a fost desp─âgubit ├«n nici un fel, nimeni nu a pl─âtit pentru faptul c─â a fost l─âsat f─âr─â penis de medicii de la Spitalul Jude╚Ťean Buz─âu. Singura alinarea a suferin╚Ťei fizice ╚Öi psihice a lui Costic─â Maroleanu este faptul c─â a c├ó┼čtigat un prim proces ├«n civil, judec─âtorii hot─âr├ónd c─â mutilarea s-a produs ├«n urma unui malpraxis. De┼či b─ârbatul a cerut prin intermediul avoca┼úilor desp─âgubiri record de 500.000 de euro ├«n cadrul procesului civil, nu a primit nici un leu ca titlu de desp─âgubire pentru suferin┼úele ┼či umilin┼úele ├«ndurate.

ÔÇŁNu ╚Ötiu dac─â mai pot lupta p├ón─â la cap─âtÔÇŁ┬á┬á

A fost o lupt─â epuizant─â prin tot felul de comisii ┼či chiar prin instan┼úele civile, ani la r├ónd. Astfel, acum nu mai crede c─â va apuca sentin╚Ťa ├«n procesul care va ├«ncepe m├óine: ÔÇŁEu, acum, mai cred c─â se va face vreodat─â dreptate ┼či c─â cei care au gre┼čit vor fi pedepsi┼úi? E pu┼úin probabil ca voi supravie┼úui p├ón─â la sf├ór┼čitul acestui proces. Nu ┼čtiu dac─â mai pot lupta p├ón─â la cap─ât, mai ales c─â ├«ntre timp starea mea de s─ân─âtate s-a deteriorat foarte multÔÇŁ, spune Maroleanu.

Umilin╚Ťele prin care a trecut b─ârbatul s-au accentuat ├«n 2017, c├ónd comisia din cadrul DSP Buz─âu a concluzionat, ├«n urma anchetei efectuate, c─â tratamentul a fost aplicat corect, singura problem─â fiind cea a personalului insuficient ├«n perioada s─ârb─âtorilor de iarn─â, atunci c├ónd buzoianul a ajuns la spital. ├Äns─â, acest document a fost anulat de judec─âtori, care au stabilit c─â b─ârbatul c─âruia i-a fost amputat organul genital ├«n urma unei infec┼úii c─âp─âtate dup─â o interven┼úie la unitatea medical─â ├«n cauz─â a fost victima unui malpraxis. Astfel, ├«n vara lui 2017, Parchetul de pe l├óng─â Judec─âtoria Buz─âu a dispus ├«nceperea urm─âririi penale ÔÇ×in personamÔÇť pentru v─ât─âmare corporal─â, ├«mpotriva a patru cadre medicale de la Spitalul Jude┼úean de Urgen┼ú─â Buz─âu.

S-a stabilit, de asemenea, c─â ancheta va fi continuat─â dup─â ce o comisie de specialitate organizat─â la nivelul Institutului Na┼úional de Medicin─â Legal─â se va pronun┼úa asupra unor aspecte din expertiza ini┼úial─â efectuat─â ├«n cauz─â, contestat─â de toate p─âr┼úile implicate. Pentru c─â, timp de doi ani ├«n dosar nu s-a ├«nt├ómplat ceva relevant, ├«n martie 2019, Costic─â Maroleanu, prin intermediul avocatului, a contestat ├«n instan┼ú─â durata cercet─ârii penale, iar un complet al Judec─âtoriei Buz─âu i-a admis contesta┼úia. Abia acum va ├«ncepe procesul. 

Cite╚Öte ╚Öi: 

Un buzoian a r─âmas f─âr─â penis din cauza unei erori medicale

Astea sunt cele mai mari greșeli medicale din toate timpurile

image png
image png
card ajutor jpg
trans bhutan cnn
printul paul 1 jpeg
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs