Doi bărbați, internați la Institutul „Matei Balș” cu o boală rară. Care sunt simptomele

Doi bărbați au ajuns de urgență la spital cu o boală rară ce le poate pune viața în pericol. Oricine se poate îmbolnăvi dacă nu este atent!

pacient

Vorbim despre doi bărbați în vârstă de 54 și 76 de ani care au fost internați la Institutul „Matei Balș”, după ce s-au îmbolnăvit de botulism. Botulismul este o intoxicație gravă ce apare ca urmare a unei toxine eliberată de bacteria Clostridium Botulinum și multe dintre cazuri apar după ce persoanele infectate au consumate alimente ce prezentau această bacterie. Cel mai probabil, cei doi bărbați s-au îmbolnăvit și ei după ce au consumat mâncare din conserve, potrivit Digi24. Cum starea lor de sănătate este deterioarată, aceștia sunt monitorizați atent de medici, mai ales că boala le poate pune viața în pericol. 

„Problema este potențialul de agravare, poate fi pusă în pericol viața pacientului, toxina este responsabilă de complicații precum paralizie facială, paralizie la nivelul membrelor și se poate ajunge și la deces", a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist pentru Digi24.   

Mai mult decât atât, medicul atenționează că odată ce există suspiciunea infectării, este nevoie să mergeți de urgență la spital pentru a preveni complicațiile.

Trebuie inițiat tratamentul, tratament care se face cu antitoxină, cu cât se instituie mai repede, cu atât riscul să ai complicații este categoric mai mic", a mai zis Adrian Marinescu. 

Medic doctor spital FOTO Shutterstock jpg

Când apare Botulismul

În general, simptomele apar la câteva ore de la contaminare, după ce bacteria eliberează o toxină (neurotoxină botulinică), responsabilă pentru paralizia corpului, dificultăți mari de respirație și moarte, dacă nu infecția nu este tratată la timp corespunzător. Printre simptome se numără: greața, voma, scaune diareice sau constipație, dureri abdominale intense, probleme respiratorii, vederea încețoșată și dificultăți în vorbire. O bună parte dintre cazuri apar în urma consumării anumitor alimente în conservă care prezintă puțin acid, precum: conservele de fasole verde, ciuperci, sfeclă, spanac, ton, peste afumat sau produse din carne. Este important să știți că tratamentul se poate face numai în spital și că nu trebuie să amânați consultul medicilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
image
image
image
image
image
image
sofer de tir sighet ucis belgia jpg
rosii pexels jpg
Marcel Ciolacu PES png
tronson 5 autostrada sibiu pitesti 01 FOTO CNAIR jpg
Heidelberg, Germania FOTO Shutterstock
card energie jpg
apus in delta dunarii jpg
Pirotehnist amenintare bomba SRI FOTO Inquam Photos / George Călin
image
actualitate.net
image
actualitate.net