Doi copii cu părinții în MAE și în DNA, complici la vânzarea de doguri în licee

Poliția și DIICOT au destructurat o gruparea care distribuia canabis, cocaină sau ketamină, dar și comprimate de Xanax în școli și licee din București. Din grupul care vindea droguri în unitățile școlare făceau parte și fiul unui secretar de stat din Ministerul de Externe. Un altul băiat din grupare este fiul unui specialist de la DNA, iar mama lui este consilier în Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului, potrivit unior surse Digi 24. Ei au fost duși la audieri.

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

„Unitățile de învățământ au ajuns zone de interes pentru traficanți. Minorii sunt cei mai vulnerabili. Sunt copii nesupravegheați. Nu puține sunt cazurile în care părinții sunt preocupați mai degrabă de carieră, bani, mai puțin de supravegherea copiilor înconjurați de mii de tentații. Când se instalează dependența în adolescență, până la 23 – 24 de ani se va ajunge la probleme majore", a atras atenția Cătălin Țone, expert antidrog, intr-o declarație la Digi 24.

Procurorii DIICOT și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au făcut luni 23 de percheziţii într-un dosar vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

La sediul DIICOT vor ajunge în total pentru audieri 20 de persoane. Primii dintre cei chemați la audieri au ajuns în jurul orei prânzului.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (BCCO), împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, efectuează, luni, 23 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-o cauză care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc, potrivit unui comunicat al Poliției.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2022, membrii grupării ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din Bucureşti. Până în prezent, la percheziții au fost descoperite diferite cantităţi de cannabis, cocaină şi ketamină, precum şi comprimate de medicamente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net