Doi lei au scăpat din grădina zoologică de la Rădăuți! Ce au primit locuitorii în mesajul RO-Alert

Ultima actualizare:

În urmă cu mai puțin de o lună, locuitorii din Târgoviște au fost consternați să citeasă un mesaj Ro-Alert care le sugera să fie precauți pentru că un leu se plimba nestingherit pe stradă! Situația se repetă! Nu în Târgoviște, ci în Rădăuți, Suceava. 

Doi lei au scăpat de la grădina zoologică din Rădăuți
Doi lei au scăpat de la grădina zoologică din Rădăuți

Autoritățile sucevene au emis joi dimineață, 9 iunie, un mesaj de tip Ro-Alert, după ce doi lei au scăpat din Grădina Zoologică aflată în Rădăuți.

Locuitorii sunt îndemanți să fie precauți și să evite zona în care se află acea grădină. În plus, ei sunt rugați să nu fotografieze animalele și să nu încerce să le hrănească. 

Citește și: Un leu a umblat liber pe străzile din Târgoviște

„A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți", este indicația dată de autorități prin mesajul de alertă.

Conform reprezentanții grădinii zoologice, animalele au scăpat din cușcă, însă se află în proximitate. 

Un leu s-a plimbat liber pe străzile din Târgoviște 

Un caz similar a avut loc la începutul lunii mai, în Târgoviște. Atunci, un leu a reușit să scape din cușcă și s-a plimbat nestingherit, timp de mai bine de 24 de ore. Autoritățile l-au căutat cu ajutorul mașinilor, elicopterelor și folosindu-se de drone. 

Vezi și: Leul din clipul lui Dani Mocanu va ajunge la zoo

„Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința opiniei publice faptul că cei patru lei deținuți de Grădina Zoologică din Târgoviște – două femele și doi masculi-, se află și s-au aflat tot timpul în siguranță, în adăposturile special amenajate pentru ei”, anunțau autoritățile. Se pare că leul aparținea unei persoane care deținea o bază de agrement și care nu ar fi declarat, în mod oficial, faptul că este proprietarul unui asemenea animal. 

Știre în curs de actualizare

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net