Doliu imens! A murit Emil Barbu Popescu, fost patron de la Sportul Studențesc

Ultima actualizare:

Emil Barbu Popescu, cunoscut și sub numele de "Mac", fostul președinte al clubului Sportul Studențesc, și-a pierdut viața. Născut pe 15 septembrie 1938, el a decedat la vârsta de 85 de ani, conform unei declarații emise de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Emil Popescu avea 85 de ani / foto: gsp
Emil Popescu avea 85 de ani / foto: gsp

Popescu a fost o figură marcantă în istoria clubului Sportul Studențesc. Pe lângă implicarea sa în lumea sportivă, Emil Barbu Popescu a avut o carieră academică deosebită, absolvind Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din București în anul 1970.

De-a lungul carierei sale, a ocupat mai multe poziții în cadrul institutului, inclusiv pe cele de asistent, șef de lucrări, conferențiar, profesor, decan în 1996, prorector în 1998, rector în 2000 și, în cele din urmă, președinte între anii 2000 și 2012.

În domeniul arhitecturii, el a lăsat o amprentă semnificativă, realizând peste 80 de proiecte de construcții. Popescu a fost, de asemenea, fondatorul Clubului A în 1969, un spațiu emblematic pentru libertatea artistică a studenților.

A fost pasionat de sport

Cu toate acestea, pasiunea sa cea mai mare a fost fotbalul, dedicându-și o mare parte din energia creatoare clubului de fotbal Sportul Studențesc, pe care l-a condus ca președinte timp de trei decenii. Sub îndrumarea și expertiza sa, clubul a atins numeroase realizări remarcabile, inclusiv titlul de vicecampion în 1986.

Considerat un om cu un caracter nobil și un adevărat "poet al construcțiilor durabile", Emil Barbu Popescu a fost elogiat ca un profesor exemplar

Liga Profesionistă de Fotbal a transmis un mesaj profund de condoleanțe, subliniind contribuțiile sale semnificative și rugându-se pentru odihna sa veșnică.

Echipa Sportul studențesc a dat faliment

Echipa de fotbal Sportul Studențesc a fost fondată în 1916, având sediul în București, România. De-a lungul decadelor, a avut performanțe notabile în fotbalul românesc. În perioada de glorie, în anii '80, a obținut titlul de vicecampion în 1986.

Clubul a fost condus timp de 30 de ani de Emil Barbu „Mac” Popescu, un personaj marcant, și a fost recunoscut pentru contribuțiile sale la fotbal și pentru implicarea sa în promovarea artei și culturii prin fondarea Clubului A în 1969.

Cu toate acestea, în 2014, echipa a avut probleme financiare și a intrat în faliment, ceea ce a marcat sfârșitul unei ere în istoria Sportului Studențesc în fotbalul românesc.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net