Doliu în lumea politică din România. A murit primul Ministru al Apărării după Revoluție

Primul Ministru al Apărării după decembrie 1989 s-a stins din viață. Gheorghe Tinca avea 82 de ani. Vestea tristă a fost dată de Ministerul Apărării Naţionale, care transmite condoleanţe familiei fostului demnitar.

A murit Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării în perioada 1994 – 1996 / foto: Facebook
A murit Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării în perioada 1994 – 1996 / foto: Facebook

Joi, 11 aprilie, s-a stins din viață un fost ministru al Apărării. Este vorba despre Gheorghe Tinca, ministru al apărării în Cabinetul Văcăroiu. Acesta avea vârsta de 82 de ani și o carieră de profesionist de peste 25 de ani în Ministerul Afacerilor Externe, cu gradul diplomatic de ambasador, ocupând funcții de director, director general și secretar de stat.

Vestea tristă a fost dată de Ministerul Apărării Naţionale, care transmite condoleanţe familiei fostului demnitar.

„În mandatul său s-au stabilit primele contacte oficiale între România și NATO”

„Ministerul Apărării Naţionale anunţă cu regret trecerea la cele veşnice a lui Gheorghe Tinca, ministrul Apărării în perioada 6 martie 1994 – 12 decembrie 1996. Transmitem, în numele Ministerului Apărării Naţionale, sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis joi MApN, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.

De asemenea, jurnalistul Antena 3 CNN, Radu Tudor, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant: „O veste tristă: a murit diplomatul de carieră Gheorghe Tinca, primul Ministru al Apărării civil după decembrie 1989. În mandatul său s-au stabilit primele contacte oficiale între România și NATO.

Avea 82 de ani și o carieră de profesionist în Ministerul Afacerilor Externe, cu gradul diplomatic de ambasador, ocupând funcții de director, director general și secretar de stat. Dumnezeu să-l odihnească!”.

Cine a fost Gheorghe Tinca

Născut la 21 septembrie 1941 la București, Ghoerghe Tinca a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în 1964 și a studiat relații internaționale (1965-1966). A trecut prin rangurile MAE, fiind trimis la post în Geneva (1972-1979) și New York (1982-1987), dar și prin câteva însărcinări ale MAE în conducerea organizațiilor internaționale.

A fost numit secretar de stat pe probleme de control al înarmării și dezarmare în anul 1991. De asemenea, a fost și secretar de stat pentru Orientul Mijlociu, Africa și America Latină și, în același timp, director pentru afaceri multilaterale, din ianuarie 1993 până a fost numit ministru al Apărării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net