Doliu în mass-media din România. A murit unul dintre cei mai iubiți comentatori ai țării

Ultima actualizare:

Comentatorul sportiv de la Radio România Actualităţi Octavian Vintilă a murit, la vârsta de 86 de ani. El a fost unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de radio, mai ales la Jocurile Olimpice. Acesta a fost cel care a comentat exercițiul Nadiei Comăneci la sol, la Jocurile Olimpice din 1980, care au avut loc la Moscova, dar și finala olimpică la 5.000 de metri a Gabrielei Szabo din 2000, de la Sydney, când românca a câștigat aurul.

Doliu în mass-media din România. A murit comentatorul Octavian Vintilă
Doliu în mass-media din România. A murit comentatorul Octavian Vintilă

A murit comentatorul Octavian Vintilă. Avea 86 de ani

„Ne despărțim de un alt nume mare al comentatorilor sportivi de la Radio România, Octavian Vintilă. Fost sportiv de performanță la scrimă în proba de sabie, Octavian Vintilă a îmbrățișat apoi cariera de jurnalist sportiv, fiind unul din cei mai activi comentatori de radio, în special la Jocurile Olimpice”, a transmis Radio România Actualități.  Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 21 aprilie, de la ora 13:00, la biserica Boteanu din Bucuresti. 

A participat la Jocurile Olimpice de vară

Octavian Vintilă s-a stins din viață
Octavian Vintilă s-a stins din viață

Octavian Vintilă a descoperit scrima la CS Petrolul din Ploieşti, sub îndrumarea antrenorului Ion Popescu, apoi a lui Vasile Chelaru. La vârsta de 20 ani s-a alăturat clubului Steaua Bucureşti, cu care a fost campion republican pe echipe toată cariera sa, cu excepţia anului 1961. A cucerit şi titlul naţional la individual în 1968 şi în 1969.

Alături de lotul olimpic al României, Octavian Vintilă a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1964 de la Tokyo şi la cele din 1972 de la Munchen, unde România s-a clasat pe locul 4 la proba pe echipe.

Octavian Vintilă a fost arbitru internaţional de scrimă și jurnalist 

Anghel Iordănescu și Octavian Vintilă Foto: Agerpres
Anghel Iordănescu și Octavian Vintilă Foto: Agerpres

După ce s-a retras din activitatea competiţională, a devenit arbitru internaţional de scrimă şi a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă din 1975 până în 2000. În paralel, Octavian Vintilă a devenit jurnalist, lucrând la biroul de presă al clubului Steaua împreună cu Cristian Ţopescu. Apoi, a fost comentator sportiv şi realizator de programe la Radio România Actualităţi.

Octavian Vintilă a comentat şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu ediţia din 1976. A fost preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din România în perioada 2006 - 2011. Pentru realizările sale a fost ridicat la gradul de comandor în Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”. 

Octavian Vintilă s-a născut la 22 iunie 1938, la Ploiești, județul Prahova, și s-a stins din viață, vineri 19 aprilie 2024, la vârsta de 86 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
charlote russ copii cap video jpg
tara berry guinness world records jpg
protest sani goi madrid profimedia (2) jpg
290028763 5334054453283651 3491975795544008972 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net