Dosarul Colectiv, amânat! Piedone se pregătește de închisoare!

Judec─âtorii delibereaz─â greu ├«n cazul ÔÇ×ColectivÔÇŁ. Procesul ├«n care sunt ancheta╚Ťi responsabilii de tragedia ├«n care ╚Öi-au pierdut via╚Ťa 64 de tineri s-a ├«ncheiat ├«n luna decembrie a anului trecut. Cu toate acestea, pronun╚Ťarea sentin╚Ťei a fost am├ónat─â azi pentru a patra oar─â. 

Tavanul a fost primul care a luat foc la Colectiv, dup─â ce au fost aprinse artificiile jpeg
├Än incendiul care a mistuit clubul Colectiv ╚Öi-au pierdut via╚Ťa 64 de tineri

Dosarul Colectiv, amânat! Piedone se pregătește de închisoare!

Un nou termen, o nou─â am├ónare. Inculpa╚Ťii din dosarul Colectiv a╚Öteptau cu sufletul la gur─â sentin╚Ťa definitiv─â care i-ar fi putut trimite la ├«nchisoare, pe unii dintre ei, mai mult de un deceniu.

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat ├«n prima instan╚Ť─â la 8 ani ╚Öi 6 luni de ├«nchisoare, s-a resemnat deja cu g├óndul c─â ╚Öansele de a sc─âpa de condamnare sunt aproape inexistente. Astfel, el ╚Öi-a delegat deja o parte din atribu╚Ťiile de primar, ca m─âsur─â de precau╚Ťie:

  ÔÇ×├Äntr-o eventualitate, fereasc─â Dumnezeu de o decizie nefavorabil─â, institu┼úia trebuie s─â func┼úionezeÔÇŁ, a declarat el, citat de Main News. 

Piedone mai are deja o condamnare la activ. ├Än 2018, a primit sentin╚Ťa de 1 an de ├«nchisoare cu am├ónare, de la judec─âtorii Cur╚Ťii de Apel din Bucure┼čti, fiind g─âsit vinovat de faptul c─â s-a folosit de func┼úia de edil pentru a avantaja firmele fiilor s─âi.

Curtea de Apel a stabilit pentru 12 mai noul termen pentru pronun╚Ťarea sentin╚Ťei. 

Unii inculpa╚Ťi au murit ├«nainte de a afla verdictul

├Än Dosarul Colectiv, cea mai grea pedeaps─â a primit-o Daniela Ni╚Ť─â, administrator al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, societatea care a furnizat artificiile folosite ├«n timpul concertului trupei Goodbye to Gravity. Ea a fost condamnat─â la 12 ani ╚Öi 8 luni de ├«nchisoare cu executare. ├Än v├órst─â de 44 de ani, Daniela Ni╚Ť─â a decedat ├«n luna septembrie a anului trecut, ├«n urma unui infarct, ├«nainte de a primi verdictul executoriu.

Din p─âcate, decese s-au ├«nregistrat ╚Öi ├«n r├óndul p─âr╚Ťilor v─ât─âmate din dosarul Colectiv. P─ârin╚Ťii unora dintre tinerii care ╚Öi-au g─âsit sf├ór╚Öitul ├«n incendiu, epuiza╚Ťi fizic ╚Öi psihic dup─â anii de procese, au murit ├«nainte de a afla cum vor decide judec─âtorii s─â ├«mpart─â dreptatea ╚Öi ce daune morale ar trebui s─â primeasc─â. 

Ani grei de pușcărie pentru patronii clublui

╚śi patronii Clubului Colectiv par a fi acceptat faptul c─â ar putea sta ├«n pu╚Öc─ârie pentru mai bine de un deceniu, dac─â verdictul Cur╚Ťii de Apel va confirma decizia primei instan╚Ťe.  Alin George Anastasescu, Paul Gancea ┼či Costin Mincu au fost condamna╚Ťi de judec─âtorii Tribunalului Bucure╚Öti la 11 ani ┼či 8 luni ├«nchisoare pentru ucidere din culp─â ├«n form─â agravant─â, v─ât─âmare corporal─â din culp─â ├«n form─â agravant─â ┼či neluarea m─âsurilor legale de securitate ┼či s─ân─âtate ├«n munc─â.

Cite╚Öte ╚Öi: Mesajul tulbur─âtor transmis de unul dintre patronii de la Colectiv despre sentin╚Ť─â

173 de ani ╚Öi 8 luni de ├«nchisoare au cerut ├«n total procurorii pentru cei vinova╚Ťi 

Dosarul Colectiv a fost cel mai complex caz pe care magistra╚Ťii rom├óni l-au avut pe rol ├«n ultimele decenii. Cu sute de p─âr╚Ťi v─ât─âmate, numero╚Öi inculpa╚Ťi, zeci de expertize ╚Öi solicit─âri de daune care ├«nsumeaz─â multe milioane de euro, procesele s-au ├«ntins pe o perioad─â de aproape 6 ani. ├Än decembrie 2019, Tribunalul Bucure╚Öti a pronun╚Ťat primul verdict. 

Pe l├óng─â pedepsele pentru patronii clubului ╚Öi primarul Piedone, pirotehni╚Ötii care au montat artificiile, Viorel Zaharia ┼či Marian Moise, au primit 9 ani ┼či 8 luni de ├«nchisoare, respectiv 10 ani de ├«nchisoare cu executare. 

Pompierii de la ISU Bucure┼čti,  George Matei ┼či Antonina Radu,cei care au verificat clubul Colectiv f─âr─â a lua m─âsurile legale ├«n privin┼úa respect─ârii normelor de protec╚Ťie ╚Öi siguran╚Ť─â, au fost condamna┼úi la c├óte 9 ani ┼či 2 luni de ├«nchisoare.  Nici subordona╚Ťii lui Piedone de la Prim─âria Sectorului 4 nu au sc─âpat u╚Öor.

Aurelia Iofciu, ┼čefa Serviciului Autoriz─âri Comerciale din Prim─ârie, a primit 8 ani de ├«nchisoare, iar Larisa Lumini┼úa Ganea, consilier superior ├«n cadrul prim─âriei, a fost condamnat─â la 7 ani, ambele pedepse fiind cu executare.

Singura pedeaps─â u╚Öoar─â a primit-o Ramona Sandra Mo┼úoc, referent superior. Judec─âtorii au dispus 3 ani de ├«nchisoare, ├«ns─â cu cu suspendare ╚Öi 90 de zile de munc─â ├«n folosul comunit─â╚Ťii.  

Totodat─â, prima instan╚Ť─â a dispus condamna╚Ťilor s─â pl─âteasc─â, ├«n solidar cu Prim─âria Sector 4 ┼či ISU Bucure┼čti-Ilfov, daune morale ┼či materiale de peste 50 de milioane de euro c─âtre victime ╚Öi peste 8 milioane de lei c─âtre mai multe spitale, bani care reprezint─â costurile cu tratamentul ╚Öi spitalizarea persoanelor r─ânite ├«n incendiu.  

├Än urma incendiului din Colectiv, 64 de oameni ╚Öi-au pierdut via╚Ťa.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock