Dosarul mitei pentru permise de la Suceava. Cei 14 suspecți petrec Crăciunul în spatele gratiilor

image
Procurorii DNA au reușit să destructureze la Suceava cea mai rețea de mită pentru obținerea permiselor de conducere din ultimii ani

Cele 14 persoane arestate în dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava au primit mandate pentru 30 de zile. Ei își vor petrece Crăciunul în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului. Soluția pronunțată ieri de Curtea de Apel Suceava este definitivă și nu mai poate fi contestată.

Magistrații de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava au analizat contestațiile formulate de toți inculpații iar ieri au decis să le respingă. Suspecții au strâns din șpăgi peste 2,2 milioane de euro. Procurorii DNA Suceava spun că este vorba bani ţinuţi cash, în case, maşini sau ascunşi prin diferite locuri.

Printre cei 14 suspecți sunt opt funcționari ai Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava: comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fost șef al structurii, Cristian Blîndu, Paul Alexandru Butnariu, Nicolae-Cezar Macoviciuc, Iulian-Florin Mihăescu, Leon-Ionuț Mihăescu, Anamaria Pascal și Gheorghe Ionel Perijoc. Alături de ei a fost reținut un ofițer al Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Suceava, Mihail Martin, care aflase de șpăgi și a decis să le acopere. Din grupare fac parte și alte cinci persoane, instructori pe la diferite școli de șoferi din județ, anume Florin Bolohan, Silviu Lucian Pandelea, Costică Boicu, Ionică Mirăuță și Radu Popovici.

Cum acționau suspecții de la Suceava în dosarul mitei pentru permise

Potrivit procurorilor DNA, gruparea era condusă de comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, care, în anumite zile, în funcție de numărul de candidați care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro. În marea majoritate a situațiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiași zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia, responsabil cu “albirea banilor”. Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obținute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziționa diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Radu-Ionuț Obreja, fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piața neagră a schimbului ilegal de valută.

Citiți și

Cum arată „mita din lighean”. Procurorii DNA au publicat imaginile

Un milion de euro ascunși în găleți, ligheane și în pereți la Permise și RAR Suceava

cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
cub laurette png
sotie cumpanasu jpg
image png
anca serea jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Prezentare formular digital PLF - 18 dec 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu de padure grecia jpeg
image png
image png
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg