Două străzi importante ale Capitalei ar putea să-și schimbe denumirile. Ce se va întâmpla cu buletinele bucureștenilor

Bulevardul Primăverii și strada Herăstrău, cele două artere din nordul Capitalei, ar putea să-și schimbe numele. Denumirea Bulevardului Primăverii ar urma să fie schimbată în Bulevardul Monica Lovinescu și strada Herăstrău ar putea fi redenumită Virgil Ierunca. Proiectul de hotărâre se află pe lista ședinței de marți, 31 octombrie 2023, a Consiliului General al Municipiului București.

Strada Herăstrău din Capitală ar putea să se numească Virgil Ierunca Foto: Facebook
Strada Herăstrău din Capitală ar putea să se numească Virgil Ierunca Foto: Facebook

Bulevardul Primăverii să se numească Bulevardul Monica Lovinescu

Inițiativa de schimbare a denumirii Bulevardului Primăverii din „inima” Capitalei a revenit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care va avea loc pe 31 octombrie. Inițiativa aparține consilierilor PNL Cătălin Deaconescu şi Răzvan Socolovici și este susținută de consilierii USR Nicorel Nicorescu şi Sanda Hristudor.

Potrivit proiectului de hotărâre, denumirea Bulevardului Primăverii ar urma să fie schimbată în Bulevardul Monica Lovinescu. De asemenea, și Strada Herăstrău ar putea fi redenumită Virgil Ierunca.

De unde vin denumirile actuale ale străzilor

Schimbarea denumirii este o eroare atâta timp cât nu au niciun fel de legătură cu zona perioadei comuniste. O să cer scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect", a declarat Florin Melciu, consilier general PNL. „Bulevardul Aviatorilor s-a chemat bdul Jianu, dupa numele lui Ion Jianu care are proprietăţi în zonă, nimic altceva. La fel cum avem cartierul Băneasa, de la băneasa nevasta banului care moştenise de la bărbasu niste proprietăti in zonă", a declarat Bogdan Bucur, istoric, scrie Observatornews.ro.

Cine au fost Monica Lovinescu și Virgil Ierunca

Monica Lovinescu și Virgil Ierunca sunt două dintre cele mai cunoscute nume ale exilului românesc anticomunist. Ambii au fost nevoiți să-și părăsească țara după instaurarea regimului comunist în România și au trăit împreună o viață întreagă cu gândul la România, visând mereu la momentul întoarcerii acasă.

Vocile lor, devenite familiare pentru milioane de români aflaţi de o parte sau alta a Cortinei de Fier, au transmis speranță poporului român în anii cumpliți ai dictaturii comuniste. Prin miile de ore de emisiuni realizate pentru Radio Europa Liberă, Monica Lovinescu și Virgil Ierunca și-au dedicat o mare parte din activitate nu doar promovării culturii românești, ci mai ales luptei împotriva comunismului, se arată în proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Bulevardului Primăverii și a străzii Herăstrău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net