Două tinere gravide, în comă după ce s-au spălat pe cap cu o substanță toxică folosită pentru deparazitarea animalelor. Alți patru membri ai familiei au acuzat stări de rău

Două tinere gravide din Maramureș au intrat în comă după ce s-au spălat pe cap cu o substanță toxică folosită pentru deparazitarea animalelor. Incidentul a avut loc în weekend, când victimele au utilizat din greșeală substanța periculoasă în loc de șampon, provocând o reacție severă care a necesitat intervenția de urgență a medicilor.

Ambulanța. Foto: arhiva.
Ambulanța. Foto: arhiva.

Detaliile incidentului

Prima tânără afectată este o fată de 17 ani, însărcinată în patru luni. După ce și-a aplicat substanța toxică pe cap, aceasta a început să se simtă rău și și-a pierdut cunoștința. Iubitul ei a sunat imediat la numărul de urgență 112.

S-a confirmat coma. Pacienta a fost intubată și resuscitată”, a declarat Dacian Juca, medic primar UPU-SMURD. Starea gravă a tinerei a necesitat intubare și resuscitare imediată.

A doua victimă este cumnata fetei. O tânără în vârstă de 22 de ani și gravidă în șase luni. Și ea a suferit o reacție similară. La scurt timp după primul incident, aceasta a intrat în stop cardiorespirator. Medicii au reușit să o resusciteze, însă prognosticul rămâne rezervat. „Cumnata în vârstă de 22 de ani, gravidă în 6 luni, și ea în stare comatoasă, brusc instalată la domiciliu, a fost preluată în stop cardiorespirator. S-a reușit resuscitarea cardiopulmonară”, a adăugat medicul Dacian Juca.

Ambele tinere au fost transportate de urgență la spital

Ambele tinere au fost transportate de urgență la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde primesc îngrijiri medicale specializate. Medicii monitorizează constant starea lor și încearcă să gestioneze efectele intoxicației severe asupra sănătății lor și a sarcinilor.

Incidentul nu s-a oprit aici. La scurtă vreme după intoxicația celor două gravide, alți patru membri ai familiei au acuzat stări de rău. Este vorba despre doi adulți și doi copii, toți aflându-se în aceeași locuință în momentul incidentului.

Celelalte 4 persoane aflate în aceeași locuință vor fi transportate de către pompieri și echipajul medical la CPU Târgu Lăpuș pentru monitorizare”, a precizat Oana Alexa Gonczi, reprezentant ISU Maramureș.

Poliția a demarat o anchetă

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. Medicii au confirmat că substanța utilizată este extrem de periculoasă și nu ar trebui să fie folosită sub nicio formă pe piele sau păr. Deparazitantele pentru animale conțin substanțe chimice foarte toxice pentru oameni, iar utilizarea incorectă poate avea consecințe grave, chiar fatale.

Medicii subliniază importanța citirii cu atenție a etichetelor produselor și utilizarea acestora conform instrucțiunilor. În cazul contactului accidental cu substanțe toxice, este crucial să solicitați ajutor medical de urgență și să nu încercați să tratați singuri intoxicația.

image
image
image
image
image
image
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net