DUREROS Ce îşi doresc copiii din Glodeanu-Buzău: ulei, mălai, pateu, bulion
Biserica a fost plină, la slujba de duminică. Au venit, ca de fiecare dată, mulţi copii. Peste 20 de prichindei. I-au dat preotului bileţele cu lucrurile de care au nevoie. Nici unul nu visează jucări sau dulciuri. Vor ulei, făină, mălai, conserve, pateu, paste, orez, zahăr, bulion, mazăre, margarină.
Sunt 21 de copii în satul Cârligu Mare, comuna Glodeanu Siliştea, judeţul Buzău. Lor li se adaugă încă 11 suflete, tot copii, din satele vecine pentru care masa dintr-o zi poate să însemne doar o bucată de mămăligă sau de pâine. Cel mai mic dintre copii are câteva luni, iar cel mai mare are în jur de 13 ani.
Toţi provin din familii foarte sărace şi trăiesc în condiţii greu de imaginat.
Salvarea lor a venit din partea preotului din sat, Marian Tudor, care nu a stat cu mâine în sân. S-a rugat la oamenii bogaţi, a scris bloggerilor, românilor din străinătate, a făcut pagină pe Internet.
De Crăciun, au început să vină colete şi bani, din Italia, din Spania, din ţară, din Anglia.
Afară era frig şi zăpadă. Copiii au venit prin zloată în papuci din pastic şi aproape dezbrăcaţi.
Nu vă puteţi imagina bucuria când au văzut hăinuţele şi ghetuţele noi, primite de la necunoscuţi. Pentru unii a fost prima oară când mâncau ciocolată sau portocale sau când purtau altceva decât papuci din platic. Banii primiţi au fost împărţiţi pentru încărcarea buteliilor goale de mult timp.
Părintele Marian Tudor vrea acum să organizeze o cantină, în fosta primărie. A reuşit să renoveze imobilul părăsit, dar are nevoie de mobilier, de ustensile pentru o bucătărie şi de alimente.
Dacă aveţi ceva în cămară care vă prisoseşte sau vă puteţi gândi la un altfel de ajutor, puteţi să îl contactaţi pe preotul cu suflet mare: preotmariantudor@gmail.com, la telefon 0720.281.634, adresa poştală Preot Tudor Marian, Sat Cârligu Mare, Comuna Glodeanu Siliştea, Judeţul Buzău, Cod 127260. Puteţi citi povestea întreagă pe blogul deschis special, se numeşte „Copiii din Glodeanu”.
Puteţi să ajutaţi un singur copil, pe termen lung sau o singură familie. Ca şi cum aţi avea un frăţior mai mic, ce s-a născut cu şanse mai puţine ca voi. Unii dintre copii sunt bolnavi şi nu îşi permit tratamente.