Eco-taxa pe pungi de plastic a fost majorată. Cât vom plăti în plus

image
Noile prevederi obligă taxarea oricărui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lorFOTO: adevarul.ro

Valoarea eco-taxei pentru pungile din plastic crește de la 0,10 lei, la 0,15 lei, a decis marți, 25 iunie, Guvernul, la propunerea Ministerului Mediului. Noile prevederi obligă taxarea oricărui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lor.

Planeta este sufocată de deșeurile din plastic. De aceea, și la noi în țară se iau măsuri pentru reducerea consumului de plastic. Valoarea eco-taxei pentru pungile din plastic crește de la 0,10 lei, la 0,15 lei, a decis marți, 25 iunie, Guvernul, la propunerea Ministerului Mediului.

De asemenea, vor fi interzise pungile din plastic foarte subțire, fără mâner, disponibile gratuit, de obicei la raioanele de fructe și legume.

Ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat că această măsură este una esențială pentru reducerea consumului de pungi de plastic, care au un impact devastator asupra mediului.

"Iată că, dacă anul trecut am interzis pungile din plastic subțiri cu mâner, acum venim cu măsuri noi pentru a determina comercianții și populația să aleagă măsuri alternative. Sunt vizate, în primul rând, acele pungi din plastic foarte subțire fără mâner, pe care le găsim disponibile gratuit, de obicei, la raioanele de fructe și legume, si pe care, ulterior, le reîntâlnim în natură. Nu putem asista pasivi la distrugerea ecosistemelor și trebuie, deci, să acționăm”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

În afară de creșterea cuantumului eco-taxei, noile prevederi obligă taxarea oricărui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lor. Sunt exceptate de la plată alternativele ecologice (biodegradabile și compostabile), ca de exemplu produse din amidon sau celuloză.

Citește și

Ora Pământului 2019. Cum poți să participi

Dezastru pe Dunăre. Tone de gunoaie acoperă apa fluviului

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
visarion alexa
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
soldati rusi siloz cereale melitopol EPA EFE
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
vladimir putin Sursă: Profimedia
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png