El e cel mai tupeist taxi pirat din ţară

Ultima actualizare:

  Gheorghe Sandu a fost prins cu pasager în maşină, pe Bd. Dinicu GolescuFoto: Dorin Constanda
Gheorghe Sandu a fost prins cu pasager în maşină, pe Bd. Dinicu GolescuFoto: Dorin Constanda

Aveţi grijă în ce taxi vă urcaţi dacă îl luaţi din stradă! În Bucureşti e jale. Sunt şoferi care n-au nici o jenă să facă pe taximetriştii, fără nici un act. Gheorghe Sandu a fost oprit, joi, în trafic de poliţişti, în timp ce conducea o maşină-fantomă cu însemnele unei companii de ­taxiuri.

E ora 9.00, iar la Gara de Nord, din Capitală, s-au strâns o mulţime de poliţişti de la Rutieră. Sunt 15, atât cu maşini, cât şi pe motociclete. Încă doi angajaţi de la Registrul Auto Român (RAR), plus încă doi de la Primăria Capita­lei, care se ocupă de eliberarea autoriza­ţiilor pentru cei care practică taximetria.

Andrei Sandu a început un adevărat tărăboi atunci când a fost oprit de poliţişti
Andrei Sandu a început un adevărat tărăboi atunci când a fost oprit de poliţişti

Cu toţii au ieşi la ”vânătoare” de şoferi în maşini galbene inscripţionate. ”Verificăm tot, de la acte şi până la inspecţia tehnică. Colegii de la RAR vor testa autoturismele”, anunţă Andrei Codău, de la Brigada Rutieră. Orice taxi care trece prin faţa gării este oprit, iar din zonele adiacente sunt ”agăţate” din trafic de poliţiştii pe motociclete.

Oamenii legii i-au dat jos de pe maşină plăcuţele de înmatriculare
Oamenii legii i-au dat jos de pe maşină plăcuţele de înmatriculare

Îl opresc pe Alexandru Martia, de la compania Pelicanul. Omul circulă cu certificatul de agreere expirat şi nu are RCA. Pe loc primeşte 1.000 de lei amendă. Un alt coleg de-al său, tot de la Pelicanul, Andrei Sandu, nu are autorizaţie, licenţă şi, în plus, fentează statul. Cu ajutorul cuarţului de la brichetă, curenta aparatul de taxat. ”Prin aceste impulsuri valoarea cursei este ştearsă şi rămâne înregistrat pe bon doar tariful de pornire de 1,39 lei. Din şapte curse, cinci au fost resetate”, ne arată Adrian Petre, agent-şef principal. 

 Acelaşi tânăr a fost prins că fenta aparatul de taxat cu ajutorul cuarţului
Acelaşi tânăr a fost prins că fenta aparatul de taxat cu ajutorul cuarţului

Tânărul urlă, gesticulează, dă telefoane. Poliţiştii nu sunt impresionaţi de circul făcut şi pun mâna pe şurubelniţă. Îi dau jos numerele de înmatriculare de pe maşină, îi reţin certificatul de înmatriculare şi îl anunţă că timp de şase luni maşina rămâne în custodia lor. Amenda minimă pe care o primeşte taximetristul depăşeşte 2.000 de lei. Sandu Gheorghe (62 de ani) întrece, însă, orice aşteptări. Ca el nu mai există un altul în ţară. Nu are nici o treabă cu taximetria, dar o practică ilegal.

Alexandru Martia a semnat amenda pentru că nu avea RCA
Alexandru Martia a semnat amenda pentru că nu avea RCA

Conduce o maşină-fantomă, inscripţionată cu firma Mondial şi recunoaşte senin că e vinovat. ”N-am nici un act. Nici autorizaţie, nici licenţă, nici RCA. Nici măcar aparat de taxat. Am cumpărat maşina acum şase luni, cu 1.300 €, de la un fost taximetrist şi iau clienţi ca să fac un ban că am o pensie de 400 de lei”, mărturiseşte bărbatul. Maşina a rămas fără numere, trasă pe dreapta. Omul a închis-o şi a zis că nu mai vine după ea. Iar în ceea ce priveşte ­amenda primită de 25.000 de lei a anunţat că o plăteşte după ce moare. În 3 ore, 23 de taximetrişti au fost sancţionaţi cu 11.800 de lei şi s-au reţinut opt certificate de înmatriculare.

Amendă de 100.000 de lei pentru mizeria din trenuri

CFR Călători și-a găsit nașul. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit trenuri cu vagoane murdare, toalete defecte, scaune rupte şi aer condiţionat inexistent. Şi în Gara de Nord, din Capitală, era mizerie. Pe peron, gunoaiele erau aruncate peste tot: chiştoace de ţigări, pahare goale de cafea, doze de bere consumate, coşuri de gunoi pline şi un singur măturător, care face ce poate. Pentru toate aceste nereguli, inspectorii ANPC au aplicat amenzi în valoare de 100 de mii de lei, astfel că CFR este acum bun de plată. Amendată a fost și o firmă particulară de transport feroviar, tot pentru mizeria care trona în garniturile de tren.

image
image
image
image
image
image
Profesor agresiv FOTO Shutterstock
insula grecia jpg
FotoJet (14) jpg
curent electric jpg
europe 3483539 1280 jpg
bread 2178874 1280 jpg
autumn 1758194 1280 jpg
tuica jpg