El e deţinutul student la două facultăţi! Ce țepe celebre a orchestrat

Un băimărean condamnat definitiv la 30 ani de închisoare pentru înşelăciuni şi evaziune fiscală a devenit celebru după ce a deschis zeci de procese. Erli Zsolt (37 de ani) a reclamat încălcări ale drepturilor pe care le au deţinuţii.  Student la două facultăţi de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Psihologie şi Drept, el a obţinut chiar bursă de merit.

Erli Szolt urmează, din spatele gratiilor, Psihologia şi Dreptul la Universitatea Babeş Bolyai
Erli Szolt urmează, din spatele gratiilor, Psihologia şi Dreptul la Universitatea Babeş Bolyai

Escroc înrăit! Ca administrator al unei firme de organizare de evenimente, Erli Zsolt a înşelat zeci de societăţi comerciale, de la care a cumpărat mărfuri plătind cu file cec fără acoperire, scrie Adevarul.ro. De asemenea, a luat credite bancare pe care nu le-a achitat şi n-a plătit niciodată dările către stat. Una dintre escrocheriile pentru care i s-a dus vestea a fost comisă în 2008.

A promis că aduce trupa Boney M

Primarul din Rădăuţi i-a plătit tânărului 20.000 euro ca să aducă trupa Boney M şi pe solistul Fuego în centrul oraşului, de Revelion. Erli a luat banii, însă artiştii n-au mai apărut, motiv pentru care a ajuns pe mâna procurorilor. După terminarea proceselor, Erli a primit o pedeapsă de 44 de ani şi 6 luni de închisoare, mai mult decât pentru o crimă. El a fost judecat în baza vechiului Cod penal, care stabilea că pedeapsa maximă e de 30 de ani de detenţie, motiv pentru care băimăreanului i-au fost tăiaţi 14 ani din condamnare.

După gratii, a demarat numeroase acţiuni pe care le-a susţinut în faţa instanţelor. Erli a reclamat încălcarea programului de plimbare, alimentaţia necorespunzătoare şi condiţiile precare de igienă, obţinând chiar sesizarea Curţii Constituţionale şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. După ce a fost încarcerat, Erli a decis să nu piardă timpul.

Citește și: Soldatul american care dă modă pe manele pe TikTok! A provocat isterie

A deschis procese împotriva tuturor Penitenciarelor în care a fost închis, Aiud, Gherla, Miercurea Ciuc, Spitalul Penitenciar Dej şi Oradea, reclamând încălcări ale drepturilor pe care le au deţinuţii.

Şi pentru că a început să-i placă studiul, s-a înscris la Facultatea de Psihologie şi la Facultatea de Drept, ambele din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, la cea din urmă obţinând chiar bursă de performanţă.

În paralel, a lansat şi două bloguri pe care este extrem de activ: detentia.ro, (lansat în septembrie 2021), care îşi propune “să micşoreze diferenţele considerabile dintre doctrina incidentă şi jurisprudenţa divergentă în materia executării pedepselor privative de libertate”, şi pepenitenciare.ro (pornit în februarie 2022), “menit să transparentizeze nu doar sistemul penitenciar, cât şi noţiunea complexă a privării de libertate”, după cum explică Erli în descrierile făcute.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net