Electrocasnicele care dispar de pe piață din 2025. Sunt indispensabile pentru casele românilor, dar consumă foarte mult curent

Reducerea consumului de energie și promovarea sustenabilității poate fi făcută, consideră Uniunea Europeană, prin eliminarea unor electrocasnice. Despre ce este vorba, descoperiți din continuarea articolului. 

Electrocasnice / foto: Pixabay
Electrocasnice / foto: Pixabay

Recent, a fost publicată decizia Uniunii Europene care transmite faptul că începând cu luna iulie a anului 2025, câteva tipuri de uscătoare de rufe nu vor mai fi comercializate. Uscătoarele de haine prin condensare vor fi scoase de pe piață deoarece sunt considerate mai puțin eficiente din punct de vedere al energiei pe care o consumă.

Ce presupun noile reglementări 

Potrivit noilor norme de reglementare ecologică, pe care le-a publicat Comisia Europeană, uscătoarele de rufe bazate pe tehnologia pompelor de căldură vor fi singurele permise pe piață.

Uscătoarele prin condensare, care sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, vor fi eliminate din oferta magazinelor. Aceste măsuri au ca scop reducerea consumului de energie și a impactului negativ asupra mediulu

Planul Bruxellului pentru a reduce consumul de energie și a scădea emisiile de dioxid de carbon presupun comercializarea a uscătoarelor de rufe doar cu pompe de căldură. În prezent, există pe piață 2 tipuri de uscătoare: cu condensator și cu pompă de caldură.

Uscătoarele prin condensare sunt construite să consume, în medie, 2400de Wați. În schimb, cele cu pompă de căldură consumă doar 280 de Wați, potrivit  specialiștilor citați de vicbest.ro.

De asemenea, noua reglementare anunță și faptul că producătorii au la dispoziție 18 luni pentru a se obișnui cu noile cerințe și a le pune în aplicare. 

Care sunt obligațiile producătorilor? 

Acces la piese de schimb: Producătorii vor fi obligați să le ofere consumatorilor și reparatorilor o listă completă de piese de schimb. Așa cred că îi vor convinge pe oameni să repare electrocasnicele stricate, fără a le înlocui cu altele noi. 

Reetichetarea produselor: Sistemul actual de etichetare energetică (de la A+++ la D) va fi înlocuit cu o nouă scară, de la A la G, pentru o clasificare mai clară a eficienței energetice. Produsele din clasa A vor fi cele mai eficiente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, Prințul William, Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
restaurant ars cehia jpg
AI and Workforce jpg
zapada frig femeie vremea meteogebaf7fd45 1920 jpg
criptomonede adevarul jpeg
cutremur seism seismograf foto Shutterstock
Satul Batrana Tinutul Padurenilor (108) JPG
ger romania jpg
orasul secret sub groenlanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net