Electrocasnicele care nu trebuie niciodată conectate împreună la prelungitor. Riscăm să provocăm un incendiu

Este un lucru pe care mulți dintre noi îl facem fără să ne gândim prea mult la el, deși poate avea consecințe dezastruoase. Mai precis, este vorba despre conectarea mai multor electrocasnice la același ștecher. Iar dacă nu avem grijă, acest lucru poate duce la un incendiu devastator!

Unele electrocasnice nu trebuie conectate la același ștecher
Unele electrocasnice nu trebuie conectate la același ștecher

Indiferent de motive, mulți dintre noi ajungem să avem ștechere de-a lungul casei, la care să ne conectăm electrocasnicele, sau televizoarele. Atunci când trebuie să punem orice cel de aparat în priză, mulți dintre noi nu ne vom gândi decât la lungimea firelor și dacă acestea ajung, sau nu, la ștecher, ori la priza din perete. Însă, ar trebui să ne gândim și la faptul că putem provoca un dezastru, dacă nu suntem atenți.

Unele electrocasnice nu trebuie puse niciodată în același ștecher, deoarece este posibil să consume mult mai mult curent decât poate duce ștecherul, iar acest lucru va rezulta într-un scurtcircuit.

Electrocasnicele care nu trebuie puse în același ștecher

Cum numărul de electrocasnice folosite într-o bucătărie a crescut destul de mult în ultimii ani, popularitatea ștecherelor este, poate, mai mare ca oricând. Însă, înainte de a conecta un aparat la acestea, trebuie să știm și riscurile la care ne expunem.

De obicei, obiecte precum cuptoarele cu microunde, fierul de călcat, aspiratorul, frigiderul, aerul condiționat, aparatele de cafea, sau chiar și calorifele electrice, se numără printre aparatele care nu ar trebui puse împreună într-un ștecher.

Putem risca să ne confruntăm cu un incediu

Dacă conectăm două, sau mai multe, astfel de electrocasnice în același ștecher, există și riscul ca din cauza volumului ridicat de curent necesar pentru a le alimenta, firele să se încălzească din ce în ce mai mult, lucru ce poate rezulta și într-un incendiu.

Astfel, este foarte important să nu conectăm mai multe astfel de aparate la un singur ștecher, iar dacă este posibil, ele trebuie puse direct în una din prizele din perete. În caz contrar, există riscul de a ne confrunta cu un adevărat dezastru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
crima 2004 jpg
pensionari jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
ploaie freepik jpg
ploaie jpg
azuga jpg
8ezZh9izOGs 3L jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net