Fructul prin care o familie din Maramureș dorește să revoluționeze piața. Soiul, importat din Germania: „Are calităţi gustative extraordinare"

Ultima actualizare:

Sunt iubite de toți românii, iar în această perioadă din an, cu toții mergem prin piețe și prin magazine, în căutarea lor. Din păcate, în ultimul timp, merele românești au devenit tot mai greu de găsit, din cauza celor din import. Însă, o familie din Maramureș își dorește să schimbe acest lucru!

Călin Herțeg are o livadă de trei hectare și jumătate / captură: Observator
Călin Herțeg are o livadă de trei hectare și jumătate / captură: Observator

Fiecare dintre noi ne dorim să cumpărăm produse locale, cât mai sănătoase. Iar Călin Herțeg, proprietarul unei livezi tot mai impresionante, își dorește să readucă merele românești pe tarabele tuturor piețelor din țară. Livada lui are trei hectare și jumătate, fiind plină de meri.

„Toată valea asta şi toate dealurile astea o să fie pline de meri şi pruni, pentru că e zonă foarte favorabilă pomiculturii aici şi aş vrea ca şi alţii să facă lucrul ăsta”, a spus Călin Herțeg, potrivit observatornews.ro.

A adus un soi de mere din Germania

Familia sa a cultivat mere încă din vremea bunicului său, care mergea iarna cu ele în Timișoara și în București. Acum, Călin Herțeg își dorește să continue această tradiție a familiei sale, dar și să aducă noi inovații ce vor face lucrurile mai ușoare. În acest scop, el a adus un soi de mere din Germania, Pinova, care ar avea un gust deosebit.

„Este un măr cu calităţi gustative extraordinare, stă foarte bine, deci la depozitare nu are nişte cerinţe speciale”, a spus bărbatul. Călin Herțog se așteaptă la o producție de 30 de tone în acest an.

România produce 500.000 de tone de mere în fiecare an

Anual, în țara noastră se produc aproximativ 500.000 de tone de mere, însă nu este suficient pentru a acoperi cererea internă. Se estimează că în România se consumă în fiecare an cam 650.000 de tone de mere.

Dacă vom face un tur al magazinelor și al piețelor din țară, ar trebui să observăm că, în funcție de soiul lor, prețul merelor poate varia de la 3, până la 7 lei. Iar mulți români își doresc să cumpere mere cultivate chiar în țara noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Bazilica Sfântul Petru (© Pixabay)
building 7935883 1280 jpg
ceaiuri pentru fiere din plante medicinale jpeg
creanga si eminescu jpg
bancomat jpeg
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net