Cele mai bune alimente pentru creier. Dacă le consumi dimineața, „pornești motorul” mult mai ușor

Alimentele pe care le punem în farfurie dimineața sunt foarte importante pentru starea de spirit și sănătate pe care o vom avea de-a lungul zilei. Acestea, dacă sunt alese cu atenție, pot susține sănătatea creierului nostru, iar experții ne spun care sunt alimentele perfecte în acest scop.

Ce trebuie să mâncăm dimineața pentru un creier sănătos / foto: Shutterstock
Ce trebuie să mâncăm dimineața pentru un creier sănătos / foto: Shutterstock

Este foarte important să știm ce trebuie să mâncăm dimineața, pentru a susține sănătatea creierului nostru pe parcursul zilei. Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, doctorița Maggie Moon, care a scris volumul „The MIND Diet: 2nd Edition”, ne spune precis ce trebuie să mâncăm dimineața, pentru o minte ageră și activă de-a lungul zilei.

„Micul meu dejun preferat este o lingură mare de iaurt grecesc 0% (îmi place că acum există opțiuni fără lactoză) pentru proteine, fructe de pădure amestecate pentru polifenoli și nuci pentru omega-3 ALA pe bază de plante”, ne explică aceasta, conform sursei.

Ce trebuie să mâncăm dimineața pentru un creier sănătos

Motivul pentru care iaurtul este o alegere bună dimineața este faptul că acesta conține probiotice, care vor fi utile pentru sănătatea sistemului nostru intestinal, cât și pentru promovarea producerii de neurotransmițători. În plus, datorită vitaminelor B12 și D din iaurt, el este și mai util pentru creierul nostru.

O altă alegere perfectă pentru masa de dimineață sunt nucile, care datorită nutrienților, cât și datorită acizilor grași omega-3, sunt perfecte pentru a susține funcțiile creierului nostru.

Nu trebuie să ignorăm fructele dimineața

Atunci când vine vorba despre alimente care ne pot susține sănătatea creierului dimineața, nu trebuie să uităm nici de fructe!

Consumul de fructe poate să reducă riscul de a ne confrunta cu demență, datorită antioxidanților ce ajută la reducerea stresului oxidativ. Mai mult decât atât, în fructe mai vom găsi și flavonoide, care sunt ideale pentru a sprijini funcțiile creierului nostru.

Astfel, dacă ne dorim un mic dejun sănătos, care să poată să ne susțină sănătatea creierului de-a lungul zilei, putem apela oricând la aceste alimente delicioase. Iar pe lângă dietă, nu trebuie să uităm că activitatea fizică este și ea importantă pentru un creier sănătos!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elisabeta la tort, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
e5782f61 b219 4e10 85bf 5bf9292a1d0f jpeg
fier de calcat jpg
citit carte barbat istock jpg
epidemie gripa spaniola 1918 jpg
satul pietrisu alohotels jpg
pepeni de dabuleni jpg
gracie freeman instagram jpg
card bonuri de masa  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net