El ar fi cel mai scund român din toate timpurile! Călugărul care a rămas în paginile istoriei datorită înălțimii sale

Este un nume pe care astăzi doar foarte puțini români ăl vor putea recunoaște, însă acest călugăr ar putea fi cel care deține un record fascinant, în rândul poporului nostru. Mai precis, este vorba despre Gherasim Cornescu, despre care se spune că ar fi fost cel mai scund român din toate timpurile.

Gherasim Cornescu avea o înălțime de numai 114 centimetri
Gherasim Cornescu avea o înălțime de numai 114 centimetri

De-a lungul lumii, persoanele despre care se poate spune că sunt cele mai înalte, sau cele mai scunde, se bucură de o faimă deosebită. În țara noastră, se pare că atunci când vine vorba despre cel mai scund român din toate timpurile, ar fi vorba despre o persoană despre care nu foarte mulți oameni își mai aduc aminte astăzi.

Mai precis, este vorba despre un călugăr care a trăit la Mânăstirea Tismana între anii 1815 și 1902, pe nume Gherasim Cornescu. Cunoscut drept „Călugărul cel mic”, Cornescu avea o înălțime de numai 114 de centimetri.

Ar fi fost cel mai scund român din toate timpurile

La acea vreme, prezența acestui călugăr la Tismana era una bine cunoscută, iar nenumărați vizitatori veneau la mânăstire doar pentru a-l vedea pe Gherasim Cornescu. De fapt, el era atât de faimos printre români, încât conducerea Mânăstirii Tismana a făcut și vederi cu chipul acestuia.

De fapt, acest călugăr român era atât de scund, încât până și într-un top mondial, el ocupă o poziție destul de ridicată în listă!

Călugărul avea o înălțime de doar 114 centimetri

Pe plan mondial, Gherasim Cornescu ar fi pe locul 16, atunci când vine vorba despre cei mai scunzi oameni din toate timpurile. Inițial, potrivit unui top efectuat de către antropologi din Germania, cel mai scund om ar fi fost Borwialwsky, care avea o înălțime de numai 78 de centimetri.

De la acel moment, topul a fost actualizat, iar pe primul loc a urcat Ajay Kumar, un indian născut în anul 1976, care are o înălțime de numai 76 de centimetri. În ce-l privește pe călugărul român, este posibil ca acesta să fi fost cel mai scund romând din toate timpurile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Metoda Garuda  Sursa foto shutterstock 2485566527 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mic dejun FOTO shutterstock jpg
e5782f61 b219 4e10 85bf 5bf9292a1d0f jpeg
fier de calcat jpg
citit carte barbat istock jpg
epidemie gripa spaniola 1918 jpg
satul pietrisu alohotels jpg
pepeni de dabuleni jpg
gracie freeman instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net