Aici dorea să se mute Nicolae Ceaușescu! Locul din Capitală pentru care era dispus să plece din Palatul Primăverii

Palatul Primăverii era atât de bine cunoscut printre români drept reședința lui Nicolae Ceaușescu, încât ajunsese să fie cunoscut drept „Casa Ceaușescu”. Cu toate acestea, un alt loc din Capitală ar fi fost preferatul liderului comunist, care și-ar fi dorit să se mute permanent acolo.

Ceaușescu era dispus să plece din Palatul Primăverii
Ceaușescu era dispus să plece din Palatul Primăverii

Faimoasa vilă din cartierul Primăverii era recunoscută în întreaga țară înainte de Revoluție ca fiind reședința cuplului Ceaușescu. Cu toate acestea, indiferent de cât de mult le-ar fi plăcut acestora impresionanta vilă, un alt loc din Capitală ar fi fost favoritul lui Nicolae Ceaușescu. Mai mult decât atât, liderul comunist și-ar fi dorit să se mute permanent în această nouă locație din București.

Acest detaliu a fost dezvoluit chiar de către regretatul Camil Roguski, care a fost arhitectul lui Nicolae Ceaușescu, înainte de Revoluție. Iar potrivit acestuia, Ceaușescu și-ar fi dorit să se mute într-o nouă locuință construită pe o insulă artificială din Lacul Morii, în București.

Locația unde dorea să se mute Nicolae Ceaușescu

Despre această dorință a lui Ceaușescu a scris arhitectul Camil Roguski în cartea sa, „Adevăruri ascunse”. Lacul Morii a fost inaugurat relativ recent, în anul 1986, în timpul lucrărilor de sistematizare a râului Dâmbovița.

„La un moment dat, a vrut să-şi mute reşedinţa. A vrut să-şi facă o reşedinţă în zona comunei Roşu, în mijlocul Lacului Roşu, pe o insuliţă”, spunea Roguski, în cartea sa.

Încă mai există ruine în zonă

Lacul menționat de fostul arhitect se află în comuna Chiajna, la granița satului Roșu cu unele cartiere importante, precum Giulești și Crângași. Ceaușescu dorea să adune întreaga elită comunistă în acest loc. Însă, pe insula din Lacul Morii, unde dorea să se mute personal liderul comunist, încă mai pot fi văzute câteva ruine ale unor construcții neterminate.

Pentru ca Lacul Morii să poată apărea pe harta Capitalei a fost nevoie de demolarea a nu mai puțin de 400 de case. De asemenea, o biserică, cât și un cimitir, au fost scufundate, în timpul lucrărilor. Sicriile au fost transportate într-o altă locație, la Giulești Sârbi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elisabeta la tort, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mic dejun FOTO shutterstock jpg
e5782f61 b219 4e10 85bf 5bf9292a1d0f jpeg
fier de calcat jpg
citit carte barbat istock jpg
epidemie gripa spaniola 1918 jpg
satul pietrisu alohotels jpg
pepeni de dabuleni jpg
gracie freeman instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net