Rețeta delicioasă din 1974 de care nu ne vom mai sătura. Cum pregătim prăjitura de marmeladă și nuci

Tuturor ne place o prăjitură bună și multora le place marmelada. Așa că, de ce să nu le combinăm pe amândouă într-o rețetă delicioasă și ușor de făcut? Ei bine, cu zeci de ani în urmă, gospodinele din țara noastră pregăteau adesea această prăjitură delicioasă, cu marmeladă și nuci!

Marmelada poate fi ingredientul principal din această prăjitură / foto: IStock
Marmelada poate fi ingredientul principal din această prăjitură / foto: IStock

Tuturor ne plac prăjiturile și marmelada, iar cu decenii în urmă, gospodinele din țara noastră s-au gândit să le combine pe amândouă într-o rețetă absolut divină.

Astfel, în volumul scris în anul 1974 de Lucreția Oprean, intitulat „Bucătăria sătencei”, ne este prezentată delicioasa rețetă de prăjitură cu marmeladă și nuci!

Ce ingrediente trebuie să avem la îndemână

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple. Mai precis, avem nevoie de șase ouă, șase linguri de zahăr, o ceașcă de ulei, una de lapte, un pliculeț de praf de copt, cât și puțină sare.

De asemenea, pe lângă aceste ingrediente, vom mai avea nevoie și de îndeajuns de multă făină pentru aluat, trei linguri de marmeladă, 150 de grame de nucă măcinată, iar nu în ultimul rând, puțin zahăr vanilat. Odată ce avem toate aceste ingrediente pregătite, putem trece la treabă!

Cum pregătim prăjitura de marmeladă și nuci

Primul pas pentru a pregăti această prăjitură este să amestecăm bine ouăle cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. Apoi, în cantități mici, vom adăuga ușor și ulei, lapte, praf de copt, cât și un vârf mic de sare. Mai departe adăugăm îndeajuns de multă făină și frământăm aluatul.

El se va împărți apoi în două părți, care vor trebui întinse, până când ajung la grosimea unei jumătăți a degetului nostru mic. Mai departe, una dintre foi este așezată în tavă, care trebuie să fie deja unsă cu ulei și făină.

Pasul următor este să adăugăm marmelada amestecată cu nuci, iar apoi acoperim totul cu cealaltă foaie. Prăjitura va fi apoi pusă la cuptor, iar când este gata, putem presăra peste ea și zahăr vanilat. Urmând acești pași vom putea pregăti o rețetă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpg
1 ardei umpluti cu orez si legume jpg jpeg
image png
click ro png
horoscop jpg
biosil jpg
saritura cu parasuta (2) jpg
Ce tunsori şi coafuri ne sunt recomandate jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net