Rețeta delicioasă de prăjitură din 1943 de care nu ne vom mai sătura! Ne va aminti de dulciurile făcute de bunicii noștri
Atunci când vrem să gătim cât mai tradițional, metoda cea mai la îndemână este să verificăm rețetele scrise cu decenii în urmă. Iar din 1943 ne vine un preparat de vis, de care nu ne vom mai sătura! Este vorba despre prăjitura ardelenească!
În anul 1943, în volumul „Bufet rece și cofetărie”, Lucreția Opreanu ne prezenta o rețetă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!
Este vorba despre prăjitura ardelenească, o rețetă simplă ți gustoasă, la care vom reveni de fiecare dată când ne este poftă de un desert delicios, făcut în casă!
Ingredientele necesare pentru o prăjitură de vis
Pentru a pregăti această prăjitură delicioasă nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple. Pentru aluat ne va fi necesar un gălbenuș de ou, 250 de grame de unt, 100 de grame de zahăr pudră, 350 de grame de făină, puțină esență de vanilie, cât și un strop de sare.
În același timp, pentru umplutură ne va trebui 180 de grame de zahăr pudră, 8 ouă, zeamă de la jumătate de lămâie, două linguri de pesmet și trei linguri de griș, 300 de grame de smântână, o sută de grame de stafide, cât și puțină sare.
Cum pregătim rețeta din 1943
Pentru a pregăti această prăjitură trebuie să începem prin a frământa un aluat format din 250 de grame de unt, 350 de grame de făină, 100 de grame de zahăr pudră, un gălbenuș de ou, cât și puțină sare. Apoi, el trebuie lăsat să se întărească în frigider, vreme de aproximativ 30 de minute.
Mai departe, vom pune la mixer 8 gălbenușuri de ou, alături de 180 de grame de zahăr pudră. Adăugăm și zeama de lămâie, grișul și pesmetul, smântâna, stafidele, dar și spuma de la cele 8 albușuri. Totul trebuie amestecat ușor, iar apoi vom scoate blatul din frigider și îl vom împărți în două părți egale.
Pasul următor este să tapetăm o tavă cu unt și făină, iar apoi să întindem prima bucată de aluat în ea. Punem un strat uniform de umplutură, apoi acoperim cu cealaltă jumătate de aluat, iar totul va merge la cuptor vreme de 40 de minute.
Când prăjitura s-a rumenit uniform, o putem scoate, iar după ce s-a răcit ne vom bucura de o rețetă delicioasă!