Testul la care răspund doar adevărații șoferi. 7 din 10 nu găsesc ordinea corectă de trecere a mașinilor

Este o situație în care șoferii din România se pot găsi destul de des, însă, chiar și așa, multora le este greu să spună, precis, cine are prioritate în această situație. Însă, pentru a fi sigur că nu vom avea niciodată probleme în trafic, este foarte important să știm foarte bine ce este de făcut atunci când ne aflăm într-o intersecție.

Cine are prioritate în această intersecție
Cine are prioritate în această intersecție

La prima vedere, poate părea a fi o situație destul de simplă, însă cei dintre noi care au permis de conducere știu că astfel de scenarii aparent banale pot fi destul de dificil de rezolvat. Practic, tot ce trebuie să facem este să știm cine are prioritate, atunci când ne aflăm într-o astfel de situație la o intersecție.

Iar atunci când vine vorba despre ordinea de trecere într-o intersecție, există un detaliu pe care trebuie să îl știm din prima! Mai precis, este foarte important să știm dacă intersecția la care suntem este una dirijată, sau nedirijată.

Ce trebuie să știm atunci când ne aflăm într-o intersecție

Iar în acest caz, este vorba despre o intersecția dirijată prin indicatoare, două de drum prioritar (pentru mașina galbenă și verde) și două indicatoare de pierdere a priorității, pentru celelalte două.

Desigur, dacă ne uităm la semne, ne vom da seama că primele mașini care trebuie să poată traversa sunt cele care vin de pe drumul cu prioritate, în acest caz, mașina verde și cea galbenă.

Ce mașină va trece prima în intersecție

Odată ce știm care mașini sunt cele cu prioritate, este important să mergem mai departe și să ne dăm seama care, dintre acestea, poate porni primul. Ei bine, în acest caz, mașina care schimbă direcția trebuie să dea prioritate, astfel că, prima mașină ce va trece este cea verde, urmată de cea galbenă.

Acum că s-a eliberat drumul prioritar, se continuă cu aceeași regulă! Mai precis, mașina albastră, care schimbă direcția, trebuie să dea prioritate celei care circulă drept. Astfel, ordinea finală a mașinilor este verde, galben, roșu, iar ultima mașină este cea albastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
leopard pexels jpeg
fete cumparaturi jpg
shutterstock 2299955935 jpg
bani multi pensie jpg
luis armando albino jpg
studenti regie PNG
6 front poza mare 1 (alege tu care iti place) jpg
Plajă Neptun - Olimp FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net