Cum va fi vremea în luna octombrie? Asemenea temperaturi nu au mai fost de ani de zile.

După o vară în care valorile din termometre au trecut constant peste pragul de 40 de grade Celsius, mulți dintre noi am așteptat toamna cu sufletul la gură, în speranța că vremea se va mai răci. Din păcate, deja am ajuns în perioada de final a lunii septembrie, iar maximele rămân destul de ridicate. Iar potrivit meteorologilor de la AccuWeather, căldura va continua și în luna octombrie.

Temperaturile continuă să fie peste normalul perioade și în octombrie / foto: Shutterstock
Temperaturile continuă să fie peste normalul perioade și în octombrie / foto: Shutterstock

După o vară anormal de fierbinte, mulți dintre noi am sperat că luna septembrie va veni cu temperaturi mai reci. Însă, deși maximele din termometre au mai scăzut, vremea rămâne una destul de caldă, spre dezamăgirea multora dintre noi. Iar nici măcar luna octombrie nu va remedia situația, potrivit meteorologilor de la AccuWeather.

Se pare că cei dintre noi care își doresc temperaturi mai reci vor avea de așteptat, deoarece vremea va rămâne neobișnuit de caldă și luna următoare. Mai mult decât atât, vom avea parte de zile însorite, fără ploaie sau nori, lucru ce va face căldura și mai greu de suportat.

Vremea rămâne fierbinte și în octombrie

De exemplu, în Capitală, chiar pe data de 1 octombrie urmează să avem o temperatură maximă de 25 de grade Celsius. Apoi, în săptămâna următoare, valorile din termometre vor mai scădea ușor, însă meteorologii ne spun că trebuie să ne așteptăm la o lună neobișnuit de caldă.

Temperaturile vor continua să fie peste normalul perioadei, iar în București, cât și în mai multe orașe din România, vom avea parte de zile cu valori ce ajung în jurul pragului de 25 de grade Celsius.

Temperaturile vor fi peste normalul perioadei

Deja spre jumătatea lunii, pe 12 octombrie, maxima din Capitală va fi de aproximativ 22 de grade Celsius, în timp ce noaptea ar trebui să fie ceva mai rece, cu o minimă de numai 11 grade. De asemenea, tot în București, ar trebui să avem parte de numai o singură zi de precipitații.

Temperaturile vor mai scădea pe măsură ce ne vom apropia de finalul lunii, iar maximele ar trebui să coboare la aproximativ 17 grade. În același timp, minimele de la finalul lunii pot coborî și la 4 grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
conacul himura captura video jpg
Dmitri Malîşev  canibal profimedia (2) jpg
rinocer1 jpg
sacelu baza de tratament
cumparaturi supermarket alimente  shopping verifica garantia pret jpeg
image png
euro valuta bani pixabay jpg
gandaci de bucatarie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net