A apărut o nouă monedă în România și a intrat deja în circulație. Ce valoare are și unde se găsește

Ziua de 23 septembrie a fost una specială în țara noastră, după ce BNR a lansat o nouă monedă comemorativă de argint. Aceasta are scopul de a aminti de faptul că s-au împlinit 145 de ani de la nașterea artistei Cecilia Cuțescu-Storck.

Noua monedă de argint
Noua monedă de argint

Această monedă comemorativă se dorește a fi un omagiu adus unui nume sonor din arta românească. Cecilia Cuțescu-Storck este recunoscută chiar și în ziua de astăzi pentru rolul pe care l-a avut în modernizarea artei plastice în țara noastră. Iar, din acest motiv, Banca Națională Română (BNR) a dorit introducerea acestei monede speciale din argint.

Practic, moneda poate fi identificată foarte ușor, deoarece pe avers prezintă o compoziție distinctivă, sub forma unei palete folosite pentru pictură. Acest simbol este considerat a fi unul reprezentativ, pentru artista comemorată de această monedă.

O nouă monedă lansată de BNR

Desigur, de pe o monedă nu poate lipsi valoarea ei nominală, în acet caz fiind vorba despre „10 lei”. Mai mult decât atât, pe această monedă specială vom mai găsi și stema României, cât și anul în care moneda a fost emisă, mai precis, în 2024.

Pe reversul monedei vom putea găsi chipul artistei, alături de numele ei complet, cât și de anii în care ea a trăit. Mai precis, este inscripționat numele de „Cecilia Cuțescu-Storck”, cât și anii „1879” și „1969”.

Moneda are o valoare nominală de 10 lei

Această monedă de argint urmează să fie ambalată de BNR în capsule de metacrilat transparent. Alături de ea va mai fi și o broșură de prezentare, dar și un certificat de autenticitate. Se dorește ca 5.000 de astfel de monede să fie bătute, iar prețul lor este de 510 lei, fără TVA.

Iar partea cea mai interesantă atunci când vorbim despre aceste monede superbe este faptul că BNR dorește ca ele să aibă putere circulatorie în România, chiar dacă menirea lor principală este de a servi drept obiecte de colecție. Monedele au fost lansate odată cu 23 septembrie 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
palinca observator jpeg
fructe si cocaina 4 foto DIICOT jpeg
thumbnail jpeg
portofel gol jpg
dieta jpg
britanic sibiu captura video jpg
crima pexels jpg
gradinarit  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net