Testul rutier care pune mulți șoferi în dificultate. Cine trece primul într-o astfel de intersecție

Atunci când ne aflăm la volan, siguranța noastră, cât și a celor din jurul nostru, depinde de cât de bine cunoaștem regulile de circulație. Iar atunci când ne aflăm într-o intersecție, este foarte important să știm când și unde avem dreptul să mergem.

Motocicleta va trece prima în intersecție
Motocicleta va trece prima în intersecție

Cu toții putem fi de acord că, atunci când ne aflăm la volan, este aboslut crucial să cunoaștem cât mai bine regulile de circulație. Acestea au scopul nu doar de a menține fluidă circulația, dar și de a asigura siguranța atât a șoferului, cât și a celor din jurul lui.

Iar odată ce ajungem la o intersecție, este foarte important să știm exact dacă aceasta este una dirijată, sau nedirijată. Un indicator în formă de triungi, cu marginea roșie și cu un „X” negru în mijloc, ne va arăta faptul că această intersecție este una nedirijată. 

Într-o intersecție nedirijată, este important să știm că se va aplica regula priorității de dreapta.

Ce autovehicul poate să treacă primul

Astfel, știind că intersecția la care ne aflăm este una nedirijată, putem spune din start că autoturismul roșu va fi nevoit să ofere prioritate autocamionului, deoarece acesta vine din partea dreaptă. În plus, mașina trebuie să acorde prioritate și motocicletei, deoarece aceasta vine din partea dreaptă și urmează să vireze către stânga.

În același timp, autocamionul trebuie să dea prioritate motocicletei, deoarece, după cum putem vedea, ea vine din partea dreaptă. 

Ce trebuie să știm în această situație

În același timp, motocicleta din imagine nu este nevoită să acorde prioritate niciunui autovehicul în această situația, așa că ea va fi cea care va trece prima prin intersecție. Practic, ordinea în care cele trei autovehicule vor trece este aceasta: prima va fi motocicleta, apoi vine autocamionul, iar de abia pe ultimul loc vom găsi și autoturismul roșu

Astfel de reguli sunt foarte importante de știut de către șoferi, deoarece nu doar că le vor asigura propria siguranță, dar și pe a celor din jurul lor, ce participă la trafic. Iar când ne aflăm la o intersecție, ordinea în care trebuie să treacă autovehiculele este foarte important de știut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
britanic sibiu captura video jpg
monede moneda freepik jpeg
crima pexels jpg
gradinarit  jpg
pesto pinguin profimedia (1) jpg
indian creek village shutterstock jpg
Lyle Erik Menendez profi Descopera 2 jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net