Destinațiile din România interzise turiștilor. Autoritățile interzic să pui piciorul în aceste locuri

România este un adevărat cufăr plin de comori, atunci când vine vorba despre potențialul turistic. Însă, printre nestematele pe care le vom găsi în el sunt câteva pe care nu avem voie să le atingem! Mai precis, destinații din țara noastră care, indiferent de cât de frumoase sunt, sunt complet interzise turiștilor!

Peștera cu corali / foto: gohunedoara.com
Peștera cu corali / foto: gohunedoara.com

România este o țară superbă, care ne poate oferi o destinație perfectă pentru vacanță, indiferent de ce gusturi avem. Însă, câteodată, chiar și țara noastră trebuie să tragă o linie și să se asigure că atât anumite locații, cât și potențialii turiști, rămân în siguranță.

Din acest motiv, există anumite destinații din țara noastră unde turiștii nu pot ajunge. Autoritățile au ajuns la astfel de decizii pentru a proteja unele specii vulnerabile, sau pentru a putea observa modul în care ecosistemele se dezvoltă, fără intervenție umană.

Destinațiile din România interzise turiștilor

Un astfel de loc interzis vizitatorilor se află în județul Hunedoara, mai precis, în Munții Vâlcan. Aici, vom putea găsi un loc cunoscut drept peștera cu corali, la o altitudine de 1.000 de metri. Această peșteră are o lungime de 83 de metri, iar după cum sugerează și numele, în ea găsim fosile de corali.

Acest loc incredibil a fost descoperit în 1970, iar peste numai doi ani, în 1972, el a fost declarat rezervație speologică. 

Un alt loc fasinant unde nu putem merge este Rezervația „Grindul Lupilor”. Acest loc, aflat în apropiere de Gura Portiței, are o suprafață de 20 de kilometri pătrați, fiind plin de flori superbe, mlaștini, canale, cât și diferite animale.

Insula unde românii nu pot să meargă

Poate că nu mulți dintre noi știm că Insula Sacalin este cunoscută drept „cel mai nou pământ al țării”. Iar pe lângă acest detaliu, insula cu o suprafață de 214 kilometri pătrați este și interzisă turiștilor!

Nu mai puțin de 229 de specii de păsări trăiesc aici, iar în apele insulei mai găsim și diferiți pești rari. Zona a fost declarată de autorități drept rezervație a biosferei, încă din anul 1938.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pesto pinguin profimedia (1) jpg
indian creek village shutterstock jpg
intersectie jpg
Lyle Erik Menendez profi Descopera 2 jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
regele charles al iii lea profimedia jpg
valtesse de la bigne captura video jpg
litere freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net