Sfaturile importante pe care trebuie să le știe toți români! Cum îngrijim plantele de interior în octombrie + ce trebuie să facem pentru a le pregăti pentru iarnă

Atunci când vine vorba despre pregătirea florilor pentru sezonul rece, cei mai mulți dintre noi putem crede că singurele plante la care trebuie să avem grijă sunt cele din grădină. În realitate, cele din interiorul apartamentului au nevoie de la fel de mult ajutor, mai ales odată ce vom intra în luna octombrie.

Cum îngrijim plantele de interior în luna octombrie / foto: IStock
Cum îngrijim plantele de interior în luna octombrie / foto: IStock

Plantele au nevoie de îngrijire constantă, indiferent dacă se află în grădină, sau în interiorul unui apartament. Iar pe măsură ce înaintăm în toamnă, iar luna octombrie se apropie cu pași repezi, este important să știm ce trebuie să facem pentru a ne ajuta florile din casă să treacă cu bine peste sezonul rece.

Iar cea mai importantă schimbare de care ele vor avea nevoie ține de nivelul de apă pe care îl oferim. Odată cu răcirea vremii, plantele vor avea nevoie de un stil de udare diferit. În loc să le punem des multă apă, putem să le udăm mai consistent, însă mai rar. Odată ce solul devine aproape uscat vom ști că este nevoie să le mai udăm.

Cum pregătim plantele din casă pentru iarnă

De asemenea, odată ce vom intra în luna octombrie, camerele noastre nu vor mai fi chiar atât de luminoase. Din acest motiv, este important să mutăm florile mai aproape de geamuri, pentru a ne asigura că au suficient de multă lumină.

În plus, nu ar trebui să lăsăm ghivecele pe pervaz atunci când deschidem geamul, deoarece aerul rece poate îngheța florile. Iar odată ce caloriferele se vor încălzi, iar aerul din casă va deveni mai uscat, putem pune boluri mici cu apă lângă flori, pentru a le asigura un nivel optim de umiditate.

Florile vor avea nevoie de mai puțină apă

Desigur, un detaliu important pe care nu trebuie să îl ignorăm este utilizarea de îngrășământ! Plantele din interiorul casei noastre vor avea nevoie de ajutor de-a lungul iernii, dar partea bună este că putem folosi diverse ingrediente banale din bucătărie, drept îngrășământ!

De exemplu, drojdia, zahărul, sau chiar și cojile de banană pot fi perfecte pentru florile noastre! Astfel, nu va trebuie să cheltuim bani pe diverse opțiuni chimice din comerț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
castelul ravadinovo pexels jpg
ciclon jpg
Vrajitoare FOTO Shutterstock jpg
extrageri loto
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
imunitate sezonul rece jpg
sat case adobestock jpg
povestea ioanei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net