Motivul pentru care Elena Udrea plecase, de fapt, în Grecia. «Nu a vrut să fugă»

Ultima actualizare:

Elena Udrea nu ar fi încercat să fugă din țară, cel puțin așa pretinde avocatul fostului ministru al Turismului. Acesta a făcut o declarație foarte interesantă, în care explică adevăratul motiv al plecării.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a plecat din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea la 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, lângă granița cu Grecia.

Avocatul acesteia, Veronel Rădulescu, a declarat, joi, 26 mai, că Udrea nu a fugit din țară, ci a plecat în Grecia pentru că avea programate proceduri medicale.

Citește și Udrea tună și fulgeră din pușcăria bulgărească: „Sunt arestată ilegal”

„Avea programare în Grecia la o clinică unde efectua proceduri medicale începute cu mult timp în urmă. Decizia trebuia să se dea la ora 10:00. Dacă era să plece din cauza deciziei, pleca înainte. Nu se aştepta. (...) Dacă ar fi fost să plece din cauza deciziei ar fi plecat înainte. Ea a plecat din țară din cauza problemelor ei personale, nu ca să fugă”, a declarat Rădulescu.

Avocatul Elenei Udrea: Fostul ministrul a plecat în Grecia pentru proceduri medicale

Elena Udrea a transmis, prin avocatul ei, la Înalta Curtea de Casație și Justiție că avea o procedură medicală programată. Totodată,  Veronel Rădulescu a explicat de ce fostul ministru a ascuns această informație până acum.

„Acum mi-a spus mie dintr-un soi de necesitate”, a precizat avocatul Elenei Udrea. Vă reamintim că fostul ministru a apelat la o cale extraordinară de atac la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a obţine rejudecarea dosarului în care a fost condamanată la ani grei de închisoare.

Citește și Elena Udrea, cea mai tristă onomastică. Mesaj trist de la logodnic

Judecătorii, însă, au amânat, pe 23 mai, decizia privind suspendarea executării pedepsei în Gala Bute. Următorul termen este în 20 iunie. Este ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obţine rejudecarea dosarului.

Elena Udrea: „Sunt arestată ilegal”

Udrea a transmis, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria. Totodată, acum câteva zile, fostul ministru s-a revoltat pentru i s-a refuzat dreptul de rejudecare a dosarului. Ea a scris pe Facebook că este arestată ilegal.

Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ(Înalta Curte de Casație și Justiție), prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Valcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate”, a transmis pe Facebook Elena Udrea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net