Elena Udrea, primele cuvinte de când a fost prinsă în Bulgaria: „Sunt arestată ilegal de 40 de zile”

Pentru prima dată de când a fost arestată în în Bulgaria, Elena Udrea a stat de vorbă cu jurnaliștii care au așteptat-o la ieșirea din sala de judecată a Curții de Apel din Sofia. Fostul ministru al Turismului a spus că își dorește ca și în cazul ei să se aplice legea, pentru că este arestat ilegal de 40 de zile. 

Elena Udrea, la Curtea de Apel din Sofia (Bulgaria)   Foto: captură Antena 3
Elena Udrea, la Curtea de Apel din Sofia (Bulgaria) Foto: captură Antena 3

Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor, în Bulgaria, după ce judecătorii au decis astăzi, 18 mai, să amâne pronunţarea pentru data de 3 iunie. Amânarea a fost cerută de avocaţii lui Udrea. Apărătorii speră ca între timp, în România, să se pronunţe o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei de 6 ani de închisoare pe care Elena Uderea a primit-o în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a pășit cu zâmbetul pe buze și foarte încrezătoare astăzi în sala de judecată de la Sofia. Întrebată de jurnaliștii aflați la fața locului cum se simte, Udrea a răspuns foarte degajată și zâmbitoare: „Bine, ca de obicei!”, conform Antena3.ro. Ea a adăugat că se simte încrezătoare că situația se va încheia așa cum dorește, chiar dacă recursul în casație a fost amânat. 

„Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România”

„Sunt arestată ilegal de 40 de zile!”, au fost primele cuvinte ale Elenei Udrea la ieșirea de la Curtea de Apel din Sofia. „Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România din cauza condițiilor din închisori. Dar nu asta ar fi problema principală, ci faptul că nu am avut un proces corect.”, a explicat, apoi, fostul ministru al Turismului.

La instanța anterioară, din Blagoevgrad, Elena Udrea a cerut să nu fie trimisă în România și a invocat condițiile din penitenciarele de la noi. A mai încercat să obțină clemența judecătorilor bulgari spunând că a închiriat o locuință pe teritoriul țării vecine, dar și că a depus cerere de azil în Grecia. Magistrații din Blagoevgrad i-au respins însă toate argumentele. 

Inițial, la Curtea de Apel din Sofia, procesul a fost programat pentru data de 29 aprilie, dar la cererea avocaților Elenei Udrea, care au spus că nu pot ajunge atunci, a fost amânat pentru 10 mai. Însă nici la această dată nu s-a decis nimic. Unul dintre apărătorii bulgari ai fostului demnitar nu a mai putut ajunge în sala de judecată din cauza unui incident în urma căruia a suferit o accidentare la cap. Judecătorii au stabilit atunci un nou termen, 18 mai. 

A fugit în ziua condamnării, pe 7 aprilie 

Elena Udrea a fost condamnată pe 7 aprilie la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce a fost acuzată de luare de mită și abuz în serviciu. Chiar în ziua când a fost pronunțată sentința, ea nu mai era de găsit de autoritățile din România. Magistrații au dat-o în urmărire, la momentul respectiv, iar fostul ministru a fost prins în Bulgaria, la Kulata, în apropierea graniței cu Grecia, țară unde aceasta și-ar dori să obțină azil politic.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net