Elena Udrea, primele cuvinte de c├ónd a fost prins─â ├«n Bulgaria: ÔÇ×Sunt arestat─â ilegal de 40 de zileÔÇŁ

Pentru prima dat─â de c├ónd a fost arestat─â ├«n ├«n Bulgaria, Elena Udrea a stat de vorb─â cu jurnali╚Ötii care au a╚Öteptat-o la ie╚Öirea din sala de judecat─â a Cur╚Ťii de Apel din Sofia. Fostul ministru al Turismului a spus c─â ├«╚Öi dore╚Öte ca ╚Öi ├«n cazul ei s─â se aplice legea, pentru c─â este arestat ilegal de 40 de zile. 

image
Elena Udrea, la Curtea de Apel din Sofia (Bulgaria) Foto: captur─â Antena 3

Elena Udrea r─âm├óne ├«n spatele gratiilor, ├«n Bulgaria, dup─â ce judec─âtorii au decis ast─âzi, 18 mai, s─â am├óne pronun┼úarea pentru data de 3 iunie. Am├ónarea a fost cerut─â de avoca┼úii lui Udrea. Ap─âr─âtorii sper─â ca ├«ntre timp, ├«n Rom├ónia, s─â se pronun┼úe o decizie favorabil─â ├«n recursul ├«n casa┼úie de la ├ÄCCJ cu privire la suspendarea pedepsei de 6 ani de ├«nchisoare pe care Elena Uderea a primit-o ├«n dosarul ÔÇ×Gala ButeÔÇŁ.

Elena Udrea a p─â╚Öit cu z├ómbetul pe buze ╚Öi foarte ├«ncrez─âtoare ast─âzi ├«n sala de judecat─â de la Sofia. ├Äntrebat─â de jurnali╚Ötii afla╚Ťi la fa╚Ťa locului cum se simte, Udrea a r─âspuns foarte degajat─â ╚Öi z├ómbitoare: ÔÇ×Bine, ca de obicei!ÔÇŁ, conform Antena3.ro. Ea a ad─âugat c─â se simte ├«ncrez─âtoare c─â situa╚Ťia se va ├«ncheia a╚Öa cum dore╚Öte, chiar dac─â recursul ├«n casa╚Ťie a fost am├ónat. 

ÔÇ×Aproape nicio ╚Ťar─â din Europa nu mai trimite condamna╚Ťii ├«napoi ├«n Rom├óniaÔÇŁ

ÔÇ×Sunt arestat─â ilegal de 40 de zile!ÔÇŁ, au fost primele cuvinte ale Elenei Udrea la ie╚Öirea de la Curtea de Apel din Sofia. ÔÇ×Aproape nicio ╚Ťar─â din Europa nu mai trimite condamna╚Ťii ├«napoi ├«n Rom├ónia din cauza condi╚Ťiilor din ├«nchisori. Dar nu asta ar fi problema principal─â, ci faptul c─â nu am avut un proces corect.ÔÇŁ, a explicat, apoi, fostul ministru al Turismului.

La instan╚Ťa anterioar─â, din Blagoevgrad, Elena Udrea a cerut s─â nu fie trimis─â ├«n Rom├ónia ╚Öi a invocat condi╚Ťiile din penitenciarele de la noi. A mai ├«ncercat s─â ob╚Ťin─â clemen╚Ťa judec─âtorilor bulgari spun├ónd c─â a ├«nchiriat o locuin╚Ť─â pe teritoriul ╚Ť─ârii vecine, dar ╚Öi c─â a depus cerere de azil ├«n Grecia. Magistra╚Ťii din Blagoevgrad i-au respins ├«ns─â toate argumentele. 

Ini╚Ťial, la Curtea de Apel din Sofia, procesul a fost programat pentru data de 29 aprilie, dar la cererea avoca╚Ťilor Elenei Udrea, care au spus c─â nu pot ajunge atunci, a fost am├ónat pentru 10 mai. ├Äns─â nici la aceast─â dat─â nu s-a decis nimic. Unul dintre ap─âr─âtorii bulgari ai fostului demnitar nu a mai putut ajunge ├«n sala de judecat─â din cauza unui incident ├«n urma c─âruia a suferit o accidentare la cap. Judec─âtorii au stabilit atunci un nou termen, 18 mai. 

A fugit ├«n ziua condamn─ârii, pe 7 aprilie 

Elena Udrea a fost condamnat─â pe 7 aprilie la 6 ani de ├«nchisoare ├«n dosarul ÔÇ×Gala ButeÔÇŁ, dup─â ce a fost acuzat─â de luare de mit─â ╚Öi abuz ├«n serviciu. Chiar ├«n ziua c├ónd a fost pronun╚Ťat─â sentin╚Ťa, ea nu mai era de g─âsit de autorit─â╚Ťile din Rom├ónia. Magistra╚Ťii au dat-o ├«n urm─ârire, la momentul respectiv, iar fostul ministru a fost prins ├«n Bulgaria, la Kulata, ├«n apropierea grani╚Ťei cu Grecia, ╚Ťar─â unde aceasta ╚Öi-ar dori s─â ob╚Ťin─â azil politic.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

dani otil gabriela prisacariu
FotoJet (5) jpg
Romani┼úa Iovan ┼či Iulian Gogan jpeg
romanca rechin 1 png
andreea banica
FotoJet jpg
romanca rechin 2 png
iolanda anamaria babau jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
iolanda anamaria babau jpg
calendar ortodox 2021 9 iulie sfantul sfintit mucenic pangratie episcopul taorminei png
whatsapp down 799948 jpeg
FotoJet (5) jpg
Regina Elizabeta la nunta fiului s─âu Charles cu Camilla Parker Bowles 2005. Foto Gettyimages