Eleva care a ajuns cel mai tânăr paramedic certificat din România! „Bursa mi-a permis să ajung în SUA"

Bianca Maria este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Sfântul Sava". Fata s-a hotărât încă din clasa a IX-a că își dorește o carieră în medicină. A participat la diverse cursuri de specialitate și proiecte de cercetare și a devenit cel mai tânăr paramedic de la noi din țară, scrie adevărul.ro. Bianca a participat la programul de vară la Perelman School of Medicine din SUA, fiind singura elevă din România acceptată.

Bianca Maria Oană Foto: arhivă personală B.M.O
Bianca Maria Oană Foto: arhivă personală B.M.O

Cel mai tânăr paramedic certificat din România

Bianca Maria Oană este o tânără de 18 ani din București. Este elevă în clasa a XII-a și viitoare studentă la Medicină. Se remarcă drept cel mai tânăr paramedic certificat din România, având deja un parcurs impresionant în domeniul medical înainte de a termina liceul.  

Am învățat, să spun așa, bazele cercetării. Am realizat un proiect final de cercetare despre epilepsia rezistentă la medicație și hemisferectomie și foarte interesant este că ulterior chiar am fost, ca paramedic, la un pacient cu sindrom Rasmussen (sindrom pe care m-am focusat, în mare, în lucrarea mea)”, a declarat Bianca. 

„Am vrut mai mult, așa că m-am înscris în cadrul proiectului <Salvator din pasiune> la ISUBIF și acolo am parcurs cele două cursuri, cursul inițial și cursul suport vital de bază, iar ulterior am fost la evenimente și am făcut un număr destul de mare de ore de voluntariat în subunități și de asemenea și la evenimente”, adaugă fata. 

„Bursa mi-a permis să ajung în SUA"

În timpul liceului, Bianca a participat la programul de vară la Perelman School of Medicine din SUA, fiind singura elevă din România acceptată, unde a avut ocazia să observe proceduri medicale în direct și să interacționeze cu pacienți. Bursa mi-a permis să ajung în SUA, în Pennsylvania. Cursul a fost de patru săptămâni. Acolo au fost perioade destul de lungi în care am stat în Terapie Intensivă, în Urgențe, și am văzut cum se desfășoară totul, am interacționat cu pacienți, am învățat multe skilluri de bază și de specialitate”, a precizat eleva. 

Pentru mine nu este atât de dificil să învăț. Rețin foarte repede în general. Dacă sunt atentă și mă pasionează un subiect, și de obicei mă pasionează, chiar rețin super bine. Matematica mie mi-a plăcut dintotdeauna, Fizica la fel, încă din generală, am fost olimpică”, explică Bianca. Cu examenul de Bacalaureat și admiterea la Medicină pe cale de a se desfășura, tânăra este convinsă că determinarea și pasiunea ei o vor duce spre succes.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anaf datorii la stat jpeg
Andrei Piedemonte, pilot de curse off road, a murit într un accident produs pe E85  Foto Facebook Federația Română de Automobilism Sportiv jpg
plaja suncuius calator in bascheti
Brigitte Macron jpg
Metoda șosetelor umede pentru scăderea febrei Colaj Instagram
Concert Coldplay Bucuresti 03 foto Denis Grigorescu jpeg
Cetatea medievala Deva  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (31) jpg
Copiii sunt mult mai expuși îmbolnăvirilor, deoarece nu au un sistem imunitar foarte puternic, așa cum îl are un adult  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net