«Elon Musk de Dâmboviţa» vrea să dea lovitura cu mașina electrică autohtonă

Ultima actualizare:

Cunoscut pentru invenţiile sale, mai degrabă distractive, cum ar fi diplomatul care se încarcă de la soare, Liviu Minescu, din Dâmboviţa, gândeşte la scară mult mai mare. El speră să dea lovitura cu o maşină electrică.

“Ideea în capul meu e bine definită”, se laudă Liviu Minescu. Foto: Arhivă personală
“Ideea în capul meu e bine definită”, se laudă Liviu Minescu. Foto: Arhivă personală

Pensionarul dâmboviţean Liviu Minescu şi-a propus să-l concureze pe antreprenorul sud-african Elon Musk şi să creeze o maşină electrică autonomă. „Va fi cea mai simplă maşină, care va funcţiona electric, pe acumulator sau pe principiul fotovoltaic, adică autovehiculul va fi acoperit cu folie fotovoltaică. La lumina zilei, celulele de pe folia fotovoltaică vor genera energie electrică, stabilizată printr-un regulator de încărcare”, explică, însufleţit, Liviu Minescu.   

Liviu Minescu vrea să transforme o mașină mai veche

Bărbatul susţine că are o maşină veche, pe care o va transforma şi o va face nepoluantă. „Trebuie să fac rost de piese. Îmi trebuie nişte motoare pe curent continuu”, dezvăluie inventatorul. El spune că, pe roţile din spate, va adapta două motoare de curent continuu şi un regulator de turaţie.   

„Maşinile electrice de acum consumă foarte mult curent. Aşa, dacă îi pui două motoare pe curent continuu în spate, un acumulator şi un regulator, nu ai decât să mergi cu ea, dar nu cu viteză foarte mare. Merge cu 60 de kilometri pe oră, regulamentar. Maşina electrică este făcută, o conduc acum milioane de oameni, dar ceea ce vreau eu să fac nu este realizat”, adaugă dâmboviţeanul.

Dâmbovițeanul a inventat mașina care spală rufe și produce curent

O altă invenţie pe care Liviu Minescu anunţă că o va breveta la OSIM este o maşină de spălat rufe. „Spală şi produce curent. Nu are nevoie să fie băgată în priză. I-am făcut un motor. Am muncit la ea vreo săptămână. Vreau să brevetez această invenţie. Am lucrat la Artic Găeşti şi am vrut să o fac acolo, dar nu mi-au dat voie. Am vrut să fac şi frigiderul care produce curent şi, la fel, m-au îndepărtat şefii de acolo, fiindcă au crezut că vreau să le iau locul. Au încercat să facă ei maşina de spălat care produce curent şi nu le-a ieşit. Mi-am înaintat demisia şi am plecat. Acum sunt la pensie”, povesteşte inventatorul.

Liviu Minescu nu are studii de specialitate, scrie adevarul.ro. A crescut la orfelinat şi a terminat Liceul Industrial nr. 4, la Târgovişte. El se laudă că are peste 200 de invenţii, printre care cutia de chibrituri care produce energie de „220”, tele-video microfonul care intră pe internet şi stochează mii de melodii sau diplomatul care funcţionează ca un generator electric.

Adevăratul Elon Musk are o avere de peste 185 de miliarde de dolari

image

Sud-africanul Elon Musk (50 de ani) este inginer, proiectant, inventator şi antreprenor. El a pus bazele faimoaselor companii Space X (industrie aerospaţială) şi Tesla (producătoare de maşini electrice). Considerat un geniu, el deţine o avere de peste 185 de miliarde de dolari.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net