Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, paradă de sărutări și îmbrățișări!

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost primit cu căldură de către președintele României, Klaus Iohannis, cei doi întâlnindu-se pentru a consolida relațiile româno-franceze.

Cei doi oficiali de stat s-au întâlnit la Baza Mihail Kogălniceanu, de unde vor urma ample discuții privind consolidarea Parteneriatului Strategic româno-francez, dar și aderarea României la Spațiul Schengen. 

Citește și: Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns în România. Primele imagini

Vizita președintelui Franței a fost primită cu brațele deschise de către Klaus Iohannis, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, urându-i bun venit oficialului francez și sperând la îmbunătățirea relațiilor franco-române.

„Sunt deosebit de bucuros să îl am astăzi ca oaspete pe Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Vizita dumneavoastră, domnule Președinte, și consultările substanțiale pe care tocmai le-am încheiat sunt o nouă dovadă a relației bilaterale excelente, de Parteneriat Strategic autentic, dintre țările noastre. Bine ai venit, dragă Emmanuel!”

De asemenea, vizita cu caracter diplomatic are în vedere și evoluția situației de securitate din regiune, din cauza războiului din Ucraina, dar și efectele multiple ce sunt datorate conflictului militar de la graniță. 

Printre altele, se va discuta și despre susținerea acordată Ucrainei și refugiaților, dar și despre propunerile privind reconstrucția acestei țări. 

Un alt aspect important al vizitei este dată de coordonarea pozițiilor României și Franței în pregătirea reuniunilor Consiliului European de la Bruxelles, precum și a Summitului NATO de la Madrid, care va avea loc spre finalul lunii iunie. 

Te-ar mai putea interesa și: Emmanuel Macron se va întâlni cu Iohannis la București! Și-a anunțat vizita în ultimul moment

În cadrul vizitei de miercuri, de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, este prezent și premierul României, Nicolae Ciucă. 

Emmanuel Macron a fost chestionat cu privire la declarația sa anterioară, în care a amintit că Rusia nu trebuie umilită. Totuși, Macron a reiterat că poziția Franței este una clară:

„S-a spus din prima zi că Rusia e agresorul. Am condamnat ferm acest război și am luat măsuri. Dificultatea acum este că trebuie să fim lucizi și să admitem că nu suntem într-un război cu Rusia (…) Sunt frapat să văd că există o formă de escaladare verbală, eu încerc să fiu coerent cu ceea ce spun. (...) România poate să conteze pe fraternitatea Franței!”.

Republica Moldova, în agenda oficialilor de la București și Paris

Emmanuel Macron și Klaus Iohannis vor avea în vedere, de asemenea, și sprijinirea Republicii Moldova, care se află într-o poziție sensibilă din cauza provocărilor realizate de Rusia în regiunea separatistă Transnistria, dar și din cauza crizei de securitate datorate războiului din Ucraina. 

Propunerile lui Macron și Iohannis vor fi adăugate la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, creată la inițiativa României, Franței și Germaniei, în care sunt vizate pachete de asistență.

Printre altele, vor fi analizate și cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, care și-au depus candidatura de aderare la blocul comunitar la scurt timp după declanșarea războiului.

Franța este printre cele mai importante state ce au trimis militari pentru protejarea graniței estice a NATO, fiind prezenți peste 500 de soldați, vehicule blindate și vehicule de luptă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
cub anamaria prodan animat gif
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
Prof  Univ  Dr  Nicolae Marcu jpeg
Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati