Evaluarea Naţională de la clasa a VI-a a fost amânată. Iată când se vor susţine examenele

Ministerul Educației a decis să mute Evaluarea Națională de la clasa a VI-a peste o săptămână. Această decizie a fost luată după ce sindicatele au anunțat că testarea nu se va susține în timpul grevei generale.

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a a fost mutată peste o săptămână. Foto: Click.
Evaluarea Națională de la clasa a VI-a a fost mutată peste o săptămână. Foto: Click.

Când o să aibă loc examenele pentru clasa a VI-a

Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii, conform informațiilor apărute pe site-ul oficial al instituției.

"A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul clasei a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022-2023. Astfel, Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii”, conform comunicatului de presă emis de către Ministerul Educației.

Cum se desfășoară testarea acestor elevi

În acest an, Evaluarea Naţională la clasa a VI-a sare loc chiar în timpul orelor de curs. Timpul pe care îl au la dispoziție elevii ca să rezolve subiectele fiecărei materii este de o oră.

Cu puțin timp înainte de începerea testelor de la Evaluare Naţională, administratorul de test realizează instructajul elevilor cu privire la proceduri şi la importanţa acestei evaluări, conform metodologie. De asemenea, elevii de clasa a VI-a primesc testul de la Evaluare Naţională. Pe acesta, ei trebuie să-şi noteze numele, prenumele, dar şi unitatea de învăţământ.

Administratorul de test, responsabil și de respectarea ordinii și a liniștii în sală

Totodată, cel responsabil cu înregistrarea şi monitorizarea timpului de rezolvare a testelor de la Evaluare Naţională este tot administratorul de test. În plus, se pare că acesta este și cel care trebuie să se asigure că este respectară ordinii şi a liniştii în sala de clasă în timpul susţinerii testelor de la Evaluare Naţională 2023.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net