Eveniment istoric! Un baraj s-a construit după 35 de ani. Câți bani a alocat România

Ultima actualizare:

După 35 de ani de la începerea lucrărilor, un barajul viitoarei acumulări hidrotehnice Mihăileni, de pe râul Crișul Alb, a fost marcat de un eveniment istoric - a fost finalizat.

Acumularea Mihăileni / FOTO: Adevărul
Acumularea Mihăileni / FOTO: Adevărul

Lucrările la acest baraj au început în anul 1987, iar ansamblul face parte din Acumularea Mihăileni, un important proiect hidrotehnic, ce a fost plănuit de către autoritățile comuniste pentru alimentarea cu apă a localităților, dar și pentru explorarea zăcămintelor miniere din zona Bradului. Și, bineînțeles, pentru producția energiei electrice. 

La ce valoare se ridică acest proiect

Administrația Națională a Apelor Române a transmis că până acum au fost finalizate mai multe lucrări aferente barajului de pe acumularea hidrotehnică Mihăileni. În această categorie intră barajul propriu-zis, descărcătorul de ape mari, plotul de apă industrială și microhidrocentrala, dar și montajul echipamentelor hidromecanice. 

Citește și Țepe de 1 aprilie. Cum a reușit un ziar local să păcălească un oraș întreg

De asemenea, drumul de exploatare de pe malul stâng, ce are o lungime de aproximativ 3,60 kilometri, având o deviere pe Drumul Național 74 din care s-au executat aproximativ 3,52 kilometri, din totalul de 4,6 kilometri, alături de trei poduri, un viaduct și sediul de exploatare. 

Prefectura Hunedoara a anunțat că până în anul 2023 vor fi finalizate și celelalte componente ale investiției, anume devierea DN 74 Brad - Abrud, pe o lungime aproximativă de 4,54 kilometri, o deviere a cinci kilometri din drumul de exploatare pe malul stâng al lacului de acumulare, dar și cu un pod peste râul local.

Noua acumulare de la Mihăileni o să poată să își mărească treptat volumul de apă care va putea fi treptat în cazul viiturilor, potrivit Apelor Române. 

Vezi și Revoltător! Când e programat să înceapă construcția autostrăzii Ploiești-Brașov

Până în acest moment, România a alocat aproximativ 148,51 milioane de lei, pentru realizarea investiției, din care 15 milioane au fost alocate doar în acest an. Valoarea totală se ridică la aproape 168 de milioane de lei. 

Vezi videoclipul cu Acumularea Mihăileni pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net