UPDATE VIDEO Explozie puternică în mare, la Costinești, în timp ce mai mulți turiști erau în apă. Accesul a fost restricționat

Ultima actualizare:

UPDATE:  ISU Constanța anunță că este vorba de o explozie pe dig și că întregul perimetru a fost delimitat. O mină marină a fost luată de valuri, s-a lovit de dig și a explodat. Se pare că o alta ar pluti în larg. Cel mai probabil, zona va fi evacuată, iar autoritățile vor restricționa accesul turiștilor. La Costinești vântul bate cu putere, marea este agitată iar misiunea se anunță destul de dificilă, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Navale Române.  

În luna mai, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a informat că Fregata „Regele Ferdinand” a participat, de la începutul războiului din Ucraina, la cinci misiuni pentru neutralizarea unor mine marine în Marea Neagră. „În total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a adăugat el. 

Știre inițială

Panică luni dimineața în Costinești. O explozie puternică s-a auzit din mare, în zona hotelului Forum. Se pare că o mină marină s-ar fi detonat lângă dig. Poliția și ISU sunt la fața locului și nu au fost raportate victime.

image

Autorităţile din Constanţa intervin, luni, în urma unei explozii produse în mare, în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti. La fața locului s-au deplasat mai multe efective de la Stația Tuzla cu o autospecială de stins incendii, tip ASAS, o autospecială SMURD B2 și o ambarcaţiune Rhib Eforie.

Potrivit primelor informații nu există răniți și nici pagube materiale.

„Posibil mină marină”

Incidentul produs în mare, în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti, a fost anunțat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța.

"În această dimineață, în jurul orei 9, am fost solicitați prin apel unic la 11 să intervenim la stațiunea Costinești, acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La fața locului au fost alocate rapid mai multe resurse ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, de la stația Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor și ambarcațiunea Rhib. În acest momente vor pleca și colegii cu echipajul CBRN. Colegii au perimetrat zona și au constatat că este vorba despre o explozie în dig. Din fericire nu s-au înregistrat victime", a precizat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Potrivit unui martor aflat în zonă, în urma bubuiturii care a alertat întreaga stațiune Costinești, multe bucăți de piatră au fost aruncate în aer, împrăștiindu-se în zonă. El a mai spus că s-a auzit o explozie puternic și imediat după fum negru. În acest timp, în mare se aflau mai multe persoane.

Avertisment 

„Orice mină marină care pluteşte în derivă, pe mare, în proximitatea plajelor sau care eşuează pe plajă reprezintă un pericol pentru populaţia din zonă şi pentru cei care desfăşoară activităţi pe mare. (...) recomandăm tuturor persoanelor care îşi desfăşoară activitatea pe mare, în larg sau în proximitatea litoralului, să anunţe autorităţile prin Serviciul de Urgenţă 112, dacă observă obiecte suspecte plutitoare şi să respecte o distanţă de siguranţă faţă de acestea", au transmis Forţele Navale.   

Nu este primul incident de acest fel produs în Marea Neagră, pe teritoriul României, de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net