Stațiunea Costinești ar putea dispărea? Reacția vehementă a Ministrului Turismului

Ultima actualizare:

Ne mai desparte doar o singură zi de începutul oficial al sezonului estival, însă lucurile nu stau bine deloc pe litoralul românesc. După ce a devenit cel mai scump loc de vacanță de la mare, o nouă problemă apare pentru Costinești: autoritățile consideră să îi ridice statutul de stațiune, dacă lucrurile nu se schimbă curând.

Stațiunea Costinești ar putea dispărea dacă situația de acolo nu se schimbă
Stațiunea Costinești ar putea dispărea dacă situația de acolo nu se schimbă

Deja mulți dintre noi au pornit spre mare, sau își fac acum bagajele. Doar o singură zi ne mai desparte de mini-vacanța tradițională de 1 Mai, iar odată cu ea, începutul oficial al sezonului estival de pe litoralul României. Însă, în ciuda entuziasmului general din această perioadă, au apărut și câteva probleme care mai taie din entuziasmul românilor, mai ales pentru cei care plănuiesc să meargă la Costinești.

Stațiunea, cândva cea mai îndrăgită din țara noastră, nu doar că a devenit anul acesta cea mai scumpă de pe litoral, dar condițiile oferite turiștilor nu reflectă deloc prețurile excesiv de mari. Iar potrivit informațiilor oferite de către digi24.ro, autoritățile iau în calcul chiar și măsura extremă de a-i ridica Costineștiului statutul de stațiune. Asta a declarat chiar Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, în timpul prezenței sale la o emisiune televizată.

„Sunt multe locuri în staţiune care reprezintă pur şi simplu pericol public”

Cadariu a declarat că a avut parte de o surpriză neplăcută pe litoral, după ce a constatat că restul stațiunilor sunt pregătite să primească turiști, în timp ce Costineștiul, după cum spune chiar el, „arată foarte rău”. El pune dezastrul pe seama dorinței cât mai mari de profit, lucru ce a dus la ignorarea nevoii de investiții, iar dacă lucrurile nu vor începe să se redreseze cât mai curând, lucrurile pot deveni și mai grave pentru Costinești.

După ce specialiștii au confirmat starea proastă a stațiunii, Ministrul a trimis o echipă din capitală, pentru a verifica dacă hotelurile și pensiunile din Costinești încă mai merită numărul de stele pe care îl au în prezent, sau dacă acesta nu trebuie scăzut, or clădirea închisă cu totul.  „Sunt multe locuri în staţiune care reprezintă pur şi simplu pericol public” spune Ministrul Turismului, făcând referire la clădirile construite haotic, iar care acum sunt în pericol de a se dărâma. El a mai spus că dacă lucrurile nu se redresează, localitatea își poate pierde statutul de stațiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net