Imagini dezolante în Costinești. Cum arată acum stațiunea de pe litoralul Mării Negre. VIDEO

Ultima actualizare:

Stațiunea Costinești, cea mai iubită și frecventată de majoritatea tinerilor din România, a ajuns o adevărată „ruină”. Dacă în sezonul estival a fost „casa” a sute de mii de turiști, peisajul depresiv de toamnă i-a schimbat complet aspectul.

Au apus vremurile în care, pe străzile din Costinești, nu era loc să arunci un ac. Sezonul estival din acest an a adunat sute de mii de turiști pe litoralul românesc, iar cea mai accesibilă stațiune a fost, la fel ca în anii trecuți, Costinești, desigur.

Imagini dezolante în Costinești. Totul pare desprins dintr-un film apocaliptic

Toamna, stațiunile noastre sunt în blocaj total. Ca atunci când un pacient are nevoie de resuscitare, își așteaptă, cuminți, rândul pentru a fi din nou vizitate de turiști. Pe TikTok, un internaut ce administrează profilul costinesti.ro a postat câteva imagini din stațiunea cea mai iubită de tinerii din întreaga Românie, pentru prețurile ei mici și pentru distracțiile care țin de luni... până luni!

Străzile nu mai sunt pline, ci doar pline de gropi umplute cu apă, magazinele sunt închise, pe ici, pe colo, se văd câteva luminițe de Crăciun rătăcite și legate între ele de acoperișurile clădirilor și câteva bannere luminoase care mai „sparg” din peisajul monoton.

Citește și - Moarte cumplită într-un fast-food din Costinești. Tânărul avea 20 de ani

Curioși, internauții au reacționat rapid la clipul video postat pe TikTok. Mulți dintre ei și-au dorit să se poată întoarce în timp, să mai retrăiască distracția din adolescență, din Costinești. Câțiva au întrebat dacă mai există, în prezent, vreun local deschis pentru a putea mânca.

Este ceva deschis în Costinești în afara sezonului, restaurante, magazine?”, a întrebat acesta.

„Da, un magazin alimentar. Și restaurantul Pofta Pescarului”, i-a răspuns o altă utilizatoare TikTok.

„Ăsta e Costinești cel plin de viață 3 luni pe an? / Ce nostalgie m-a luat... zici că a fost ieri / Câte amintiri... Dar ne revedem anul viitor! / Urmează imagini cu un puternic impact emoțional”, au fost doar câteva dintre comentariile pe care le-au lăsat internauții, la postarea respectivă de pe TikTok.

De ce preferă tinerii stațiunea Costinești

Deși românii se plâng constant de faptul că nu au bani, atunci când vine sezonul estival, stațiunile sunt de-a dreptul pline. Dacă familiile singure sau cu copii preferă relaxarea în stațiuni precum Eforie Nord și Sud sau Neptun, tinerii preferă să meargă, anual, în Costinești.

Potrivit unui studiu, stațiunea Costinești este cea mai iubită de tinerii cu vârste cuprinse între 16-23 de ani, pe când stațiunea Mamaia este preferată de cei 25 + și, desigur, cu mai mulți bani în buzunare.

Vezi și - FOTO VIDEO Cum se distrau românii la mare în timpul comunismului

În Costinești, totul este accesibil, susțin tinerii care au, în medie, un buget de 1500-2500 de lei pentru un sejur de 6-7 nopți. O bere pe malul mării, la Costinești, a costat numai 7 lei vara acesta și nici sucurile nu au fost mai scumpe.

Porumbul fiert a fost și el la mare căutare, iar pentru o porție la pahar sau unul întreg, turiștii au scos din buzunar maxim 13 lei. Asta, la standurile cu fițe! Așadar, un prim motiv pentru care tinerii preferă stațiunea Costinești îl reprezintă prețurile mai reduse față de celelalte stațiuni.

Un al doilea motiv pentru care adolescenții merg an de an în Costinești este faptul că distracțiile țin toată săptămâna. Cluburile sunt deschise aproape non-stop, iar prețurile sunt destul de accesibile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net