Explozie puternică la un centru comercial din Botoșani. 13 persoane sunt rănite, dintre care 4 sunt în stare gravă

O explozie puternică, urmată de incendiu, s-a produs vineri, 7 iunie, la magazinul Dedeman din Botoșani. A fost activat planul roșu de intervenție, iar magazinul a fost evacuat. Numărul victimelor a crescut la 13, după ce una dintre persoanele afectate s-a prezentat singură la spital, 12 dintre acestea fiind salvate de pompieri. Potrivit ultimelor informații, patru persoane sunt în stare gravă.

Explozie la Dedeman, în Botoșani Foto: Facebook
Explozie la Dedeman, în Botoșani Foto: Facebook

Explozie urmată de incendiu la un magazin Dedeman

Autorităţile din judeţul Botoşani au activat, vineri, 7 iunie, Planul Roşu de intervenţie după ce s-a produs o explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj Dedeman. „Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă”, anunţă IGSU. 

La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Din primele informaţii, şapte persoane au fost rănite şi privesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieşit singure din magazin”, a transmis ISU Botoşani.

13 răniți, 4 în stare gravă

Numărul răniților a crescut la 13, dintre care patru persoane sunt în stare gravă. Potrivit informațiilor de până acum, cinci dintre răniți sunt angajați, iar opt sunt clienți ai magazinului. Explozia ar fi avut loc la o centrală de gaz, a transmis Raed Arafat.

Raed Arafat a adăugat că pompierii continuă căutările și vor căuta până când sunt convinși că nu mai este nicio altă persoană prinsă sub dărâmături. Intervenția este riscantă pentru pompieri pentru că nu se știe starea de stabilitate a clădirii. În prezent, s-a limitat accesul în clădire doar pentru echipele de cautare și salvare. Pompierii sunt dotati cu echipamente de stabilizare la nevoie și evaluează situația de la fața locului. 

Raed Arafat mai spune că e în legătură cu premierul Ciolacu si ministrul Predoiu și că sunt pregătite spitalele din Iași, Botoșani și Suceva, iar la Bucuresti oricare spital de urgență, spitalul Floreasca și spitalul Universitar.

Mesajul transmis de Raed Arafat 

„A fost activat planul roșu de intervenție de la început. Suntem deci într-o totală monitorizare la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu colegii de la Sănătate. În acest moment, informațiile pe care vi le spun sunt în dinamică. Au fost evacuate peste 100 de persoane din magazin. Ultima informație a noastră indică de 10 persoane rănite, toate conștiente, fără niciun deces. Persoanele rănite sunt cu arsuri grad unu și doi și cu alte leziuni traumatice. Din cauza exploziei, au fost mobilizate două elicoptere, pe lângă echipajele terestre de la Ambulanță și de la SMURD Botoșani: elicopterul de la Iași și elicopterul de la Galați.

În același timp, la București sunt puse în așteptare un avion medicalizat și un elicopter Black Hawk cu o capacitate de transport de patru persoane, în cazul în care va trebui să fie cineva transportat către București. Din ce știu, cel puțin una din persoanele care au fost rănite va pleca la Iași cu elicopterul, iar situația, cum am zis, este în dinamică. Echipele de la pompieri continuă căutările în magazin", a declarat Raed Arafat, pentru Antena3 CNN

Traficul este îngreunat 

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi anunţă, vineri, că traficul este îngreunat pe DN 29 la ieşire din Botoşani spre Suceava pentru a permite intervenţia echipajelor.

„Plan Roşu de Intervenţie în urma unei explozii produse la un magazin de materiale de construcţii de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, pe DN 29. Sectorul de drum este în administrarea municipalităţii botoşănene, însă traficul este îngreunat (pe un sens, alternativ) pentru intervenţia echipajelor ISU/SMURD/Poliţie”, a transmis DRDP Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
dealul  Filopappou atena jpg
sabina poppaea imparatul nero jpg
stat scaun adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net