Povestea româncei care a dat lovitura în SUA cu ciocolata fără zahăr: "Mă întrebau uimiţi cum am făcut trufele"
O tânără dintr-un sat de lângă Cluj a dat lovitura în America. Dulciurile sale vegane se vând ca pâinea caldă în San Diego, deşi preţurile sunt piperate. Afacerea merge de minune, iar românca intenţionează să înceapă livrarea produselor sale în toată lumea.
Curajoasă şi ambiţioasă! Maria Raluca Coroban s-a mutat în Statele Unite ale Americii în 2016 şi a izbutit să-şi construiască o afacere dulce. Tânăra a început cu munca mai de jos, iar acum a ajuns să fie asistentul executiv al directorului general de la AXA New York, una dintre cele mai importante companii de asigurări la nivel mondial.
„Când m-am mutat în America, acum cinci ani şi jumătate, nu vorbeam limba engleză aproape deloc. Cel mai mult m-a ajutat un job pe care l-am avut la recepţia unui cabinet stomatologic, unde eram nevoită să interacţionez cu oamenii“, îşi aminteşte tânăra în vârstă de 33 de ani.
Destinul i s-a schimbat în 2019, când a aplicat pentru un job cu un salariu excelent. Cu şansă şi cu multă muncă, ea a ajuns să fie asistentul directorului general al uneia dintre cele mai mari companii financiare la nivel mondial: AXA New York, scrie Adevarul.ro.
«Promovez calitatea, nu cantitatea»
Românca originară din satul clujean Tureni a decis să intre în antreprenoriat şi s-a aventurat să deschidă o cofetărie cu produse vegane. „În America, am simţit că lipseşte calitatea mâncării. Când m-am mutat în California, după o lună aveam deja toate licenţele. Cât timp aşteptam actele, am testat reţete. Am avut o petrecere cu români şi le-am oferit dulciurile. Mă întrebau uimiţi cum am făcut trufele“, povesteşte Maria.
O cutie cu 10 trufe de ciocolată costă în jur de 50 de dolari
Produsele pe care le comercializează în San Diego i-au cucerit repede pe americani, deşi preţurile nu sunt mici. Astfel, o cutie cu 10 trufe de ciocolată costă în jur de 50 de dolari (220 de lei). Ingredientele sunt vegane, motiv pentru care o singură trufă de ciocolată costă cinci dolari (22 de lei). Cu toate astea, românca nu duce lipsă de clienţi fideli.
„Afacerea mea însă nu promovează cantitatea, ci calitatea”, explică Maria. Românca nu a investit în sedii care ar necesita costuri mari. „Trăim într-o lume în care zona online e foarte puternică, aşa că vreau să îmi cresc afacerea în acest mod. Sper să deschid un sediu în România, la Cluj. În 2021 am primit cetăţenia americană, şi chiar dacă am hârtia aia, nu îmi poate schimba rădăcinile. Nu vreau să devin 100% americancă“.
«Sirop de arţar şi curmale»
Maria Coroban nu foloseşte nici zahăr, nici soia, nici gluten. Trufele reprezintă coloana vertebrală a cofetăriei sale online şi sunt de departe cele mai vândute. În prezent, ea are doi angajaţi, dar pe măsură ce afacerea se va extinde, ia în calcul să se reorganizeze şi să mai facă angajări. „Produsele sunt făcute cu sirop de arţar şi curmale. Am 10 tipuri de trufe, cu texturi diferite. Pe dinafară sunt învelite în ciocolată neagră belgiană“, se laudă tânăra antreprenoare.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!