Facultatea din România luată cu asalt de străini. Pe un singur loc s-au bătut candidați din 85 de țări

Peste 2600 de candidați din 85 de țări s-au înscris, anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca. În total, au fost admiși 605, cei mai mulți fiind din Franța, Germania, Elveția, Suedia, Italia, Belgia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, India, dar și  Algeria. Aceștia au optat pentru trei programe de studii: Medicină, Medicină dentară și Farmacie. 

Candidații străini provin din 85 de țări Foto: Shutterstock
Candidații străini provin din 85 de țări Foto: Shutterstock

Candidații provin din 85 de țări 

2.638 de tineri străini au candidat pentru a ocupa unul dintre cele 605 locuri scoase la concurs de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pentru anul universitar 2024-2025. Este vorba despre programele de studii de licență în limba franceză (355 de locuri) și limba engleză (250 de locuri), din anul universitar 2024-2025, scrie site-ul stiridecluj.ro.

Candidații din acest an provin din 85 de țări, cei mai mulți fiind din Franța, Germania, Elveția, Suedia, Italia, Belgia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, India și Algeria. Aceștia au putut opta pentru trei programe de studii de licență, cu predare în limba engleză sau franceză: Medicină, Medicină dentară și Farmacie.

Unde a fost înregistrată cea mai mare concurență 

Anul acesta, la programul de studii Medicină, au fost disponibile 400 de locuri pe care s-au înscris 1.174 de candidați. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studii Medicină în limba franceză.

La Medicină Dentară, s-au înscris 951 de candidați pe cele 125 de locuri disponibile, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studii cu predare în limba franceză. La programul de studii Farmacie în limba franceză au fost scoase la concurs 80 de locuri, pe care s-au înscris 115 candidați.

Ce a transmis rectorul Universității din Cluj Napoca 

„Concursul de admitere pentru studenții internaționali s-a finalizat cu succes și în acest an. Atracția studenților internaționali în număr atât de mare față de UMF „Iuliu Hațieganu” reprezintă rezultatul angajamentului nostru de a oferi o educație de înaltă calitate, centrată pe activități practice și învățământul la patul pacientului.

Metodele noastre moderne de învățare și simularea medicală sunt integrate într-o curriculă deosebit de atractivă, adaptată după cele mai bune modele europene. Diplomele oferite de universitatea noastră sunt recunoscute la nivel internațional, ceea ce le permite absolvenților noștri să profeseze cu succes oriunde în lume, având garanția unei inserții rapide și eficiente pe piața muncii.

UMF „Iuliu Hațieganu” rămâne astfel un reper de excelență în educația medicală, atât pentru studenții români, cât și pentru cei internaționali”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela bilic facebook jpg
Rege, în România webp
FotoJet (2) jpg
FotoJet (3) jpg
Lupeni, Hunedoara jpeg
Cimitir Foto Pixabay jpg
Anvers Belgia Foto expedia com
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net