Familiile victimelor din Colectiv sunt despăgubite. Cât primește un tată care și-a pierdut fiul

Începând cu săptămâna viitoare, statul român va face plata despăgubirilor decise în instanță pentru supraviețuitorii și urmașii celor morți. Eugen Iancu, care este atât președintele Asociației „Colectiv”, cât și tatăl unui tânăr mort în club, a confirmat că informația este adevărată.

64 de oameni au murit în urma incendiului din Colectiv
64 de oameni au murit în urma incendiului din Colectiv

„Am primit confirmarea din partea avocatului cum că acești bani vor fi virați în cont cel mai probabil săptămâna viitoare”, a precizat Eugen Iancu pentru impact.ro.

Citește și: A fost prinsă Antonina Radu, condamnată în Dosarul Colectiv

Eugen Iancu este tatăl lui Alexandru Iancu, un tânăr care la vârsta de doar 22 de ani a murit în urma tragediei care a avut loc în clubul din București. Băiatul a decedat la trei săptămâni după eveniment din cauza infecțiilor nosocomiale.

Eugen Iancu nu a putut spune dacă este mulțumit de sumă, pentru că nu își poate da seama cât valorează viața unui om. Acesta va investi toți banii în în proiectele fundației ,,Zborul lui Alex".

Vezi și: Fix ca la Colectiv! Iadul pe pământ! Zeci de oameni arși, imagini cu tineri care fug cu foc pe ei, după ce un club a luat foc

„Nu știu dacă 150.000 de euro sunt prețul corect al unei vieți umane. Nu pot face asemenea estimări și nici nu vă pot răspunde dacă o viață de om merită mai mulți sau mai puțini bani.

Aceasta a fost decizia unei instanțe judecătorești! Societatea noastră, în ansamblul ei, ar trebui să răspundă la această întrebare. Poate nu este pregătită acum pentru așa ceva, dar mă tem că va trebui s-o facă cât de curând! Tot ce vă pot spune e că nu sunt un om bogat. Nici măcar cu acești bani pe urmează să-i primesc!”, a mai spus Eugen Iancu.

Cum s-a produs tragedia de la Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansarii unui nou album. Focul izbucnit în timpul concertului s-a extins rapid, iar atunci 64 de persoane și-au pierdut viața. Ulterior, bilanțul total s-a ridicat la 65, după ce unul dintre supraviețuitorii incendiului a decis să-și pună capăt zilelor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net