Fata de la Pagina 3 a testat Aqua Magic din Mamaia: «M-am distrat bestial la cel mai mare parc acvatic»
Eşti pe litoral şi n-ai găsit adrenalina? Nimic mai simplu, dă o fugă la Aqua Magic în Mamaia şi înotul în Marea Neagră ţi se va părea o banalitate. Aici ai de toate: tobogane, tuburi, piscine, râuri artificiale, discoteci şi restaurante.
"Nebunie curată". Aşa descrie Denisa, fata de la Pagina 3 din Click!, water park-ul din staţiunea de fiţe a litoralului românesc.
Blonda a petrecut aici o zi întreagă şi a testat serviciile oferite de complexul din staţiunea Mamaia.
Surprinzător, joi la orele prânzului, parcul acvatic era plin-ochi. Denisa, care e şi preşedintele Partidului Blondelor, s-a dat în vânt după tobogane.
Nimic nu a speriat-o! În top, toboganele kamikaze i-au oferit excesul de adrenalină mult dorit.
Deşi parcul se întinde pe aproape trei hectare, există personal calificat gata să te ajute în orice problemă.
În permanenţă, în jurul piscinelor adânci sunt şi câţiva salvamari gata să-ţi sară în ajutor.
Şi cum distracţia, efortul şi soarele au stors-o pe Denisa de vlagă, blonda s-a răcorit la barul din piscină cu o cola cu gheaţă multă, apoi a mâncat un prânz pe cinste la unul din cele cinci restaurante din interiorul parcului.
Preţurile, bune pentru toate buzunarele. Spre exemplu, meniul zilei costă 15 lei şi cuprinde ciorbă, felul doi, salată, chiflă şi desert.
Spre orele prânzului, Denisa a cam suferit din cauza lipsei umbrei, un minus pentru Aqua Magic şi un sfat pentru cei care umblă desculţi.
Nici apa rece de la duşuri nu i s-a părut un lucru bun, mai ales atunci când vii înfierbântat de la soare.
Una peste alta, Aqua Magic îşi merită din plin cei 60 de lei pe care-i laşi la intrare.
Denisa a fost fascinată de toboganul Kamikaze
Uite cât costă mâncarea
Cola 0,5 - 8 leiApă plată, minerală - 6 leiBere draft - 6 leiNess frape - 10 leiEspresso- 6 leiGranita - 5 leiChips - 6 leiCroissant - 4 leiCiorbă - 5-9 leiCartofi prăjiţi -4 leiŞniţel - 10 leiPizza - 13-25 leiShaworma - 10-14 leiSandwich- 8-14 leiSpaghete- 11-14 leiTochitură doborgeană -14 leiClătite dulceaţă - 4 leiÎngheţată pahar - 10 lei
Denisa a mâncat la terasă o valdostana de pui şi cartofi prăjiţi - 19 lei şi un pepene cu îngheţată - 8 lei. A băut o cola cu 8 lei
Nota 1: MegapipeDeşi e pentru adulţi, toboganul e o joacă de copii.
Nota 3: TwisterDouă tobogane răsucite. Nu foarte grele, dar uşor ameţitoare.
Nota 5: Toboganul KamikazeE foarte abrupt şi înfricoşător. Aluneci cu 20-25 de km la oră şi ai impresia că-ţi iei zborul.
Nota 4: Space BowlEste foarte rapid şi nici nu ştii când ai ajuns în apă. Aluneci pe un tub închis şi ajungi într-o pâlnie de unde cazi în piscină. Un salvamar e mereu în preajmă.
Nota 3: River RideO zbenguială totală cu colacul pe tobogan. E foarte distractiv, cu toate că nu prinzi o viteză atât de mare, curbele sunt dese şi ai senzaţia că eşti într-un carusel.
Nota 2: MultislideGrad de dificultate mediu spre mic. Nu mi s-a părut foarte confortabil, din cauza multelor „valuri" pentru că rişti să te accidentezi uşor la spate.
Click! spune:
Intrarea la Aqua Magic costă 60 de lei pentru un adult, 30 de lei pentru copiii sub 1,50 m înălţime, iar copiii sub 3 ani intră gratuit.
Parcul este deschis zilnic între orele 9 şi 19, până la sfârşitul lunii august. În septembrie, programul va fi de la 10 la 18.
Seceta ne scumpeşte curentul?
Zilele fără un strop de ploaie ne vor ustura la buzunaren. Hidrocentralele sunt afectate, debitele râurilor mari au scăzut, iar Hidroelectrica trimite deja mai puţină energie în sistem.
În prezent, compania furnizează doar 20% din energia necesară, iar lipsa este acoperită de producţia pe cărbune.
Acesta este însă mai scump decât apa, iar facturile la energia electrică ar putea creşte.
În aceste condiţii, Hidroelectrica analizează declanşarea stării de forţă majoră.
Lipsa energiei ieftine din sistem ar putea majora preţurile pentru consumatorii casnici şi industriali.
Tronsonul Cernavodă-Medgidia din A2 va fi inaugurat pe 19 iulie
Începând de săptămâna viitoare, românii vor putea călători, în sfârşit, de la Bucureşti la mare, numai pe autostradă.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat, ieri, că tronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui (A2) va fi inaugurat pe 19 iulie.
Potrivit CNADNR, traficul se va desfăşura pe o singură cale, în regim de drum naţional.
"Considerăm că este foarte util să asigurăm accesul turiştilor la mare, vedeţi ce se întâmplă în fiecare sfârşit de săptămână şi nu numai", a declarat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, după o vizită pe şantierul autostrăzii.
De 24 de zile, ne coacem la aproape 40 de grade
Au trecut 24 de zile consecutive de când canicula ne sufocă. Este record istoric pentru România.
Cea mai lungă perioadă caniculară de până acum a fost în luna iulie 2007, când temperaturile au stat la peste 35 de grade "doar" zece zile.
Ne tot uităm pe cer, doar, doar, vedem câţiva nori care să ne aducă temperaturi decente.
Însă, meteorologii spun că vor fi câteva ploi, ici-colo, dar în sudul ţării temperaturile vor urca în acest weekend la 39 de grade. Ieri, au fost câteva "duşuri" rapide, cu vânt şi descărcări electrice, în judeţele Braşov, Bacău şi Vrancea şi vor urma şi altele.
"Codurile" vor fi prelungite cu siguranţă azi, pentru sudul ţării, unde se prognozează 37-38 de grade şi izolat chiar 39 de grade.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în Maramureş şi 38-39 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.
Indicele de confort va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în sudul ţării şi izolat în rest.
În Bucureşti, azi va fi o zi infernală, cu 35 de grade, iar până duminică temperaturile se vor apropia de 39 de grade.
Vremea va fi caldă pe Litoral, cu 31 de grade în aer şi până la 28 de grade în apă.
20.000 de români au avut nevoie de ambulanţă din cauza caniculei
De la o zi la alta, tot mai mulţi oameni cedează din cauza caniculei.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că, în ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanţă din întreaga ţară au înregistrat peste 4.500 de solicitări de la persoane care au fost afectate de căldura excesivă.
Dintre acestea, 164 au suferit deshidratări şi leşinuri. De asemenea, de la începutul lunii iulie, au fost înregistrate peste 20.000 de astfel de solicitări la Salvare.
Numai în Bucureşti, de la 30 iunie şi până în prezent, medicii de la Ambulanţă s-au confruntat cu 663 de cazuri de leşinuri în locuri publice, 140 de cazuri de persoane căzute pe stradă şi 795 de cazuri de leşinuri la locuinţă.
"Fiecare om are toleranţa lui la căldură. Cei care au solicitat Salvarea fie nu s-au hidratat corespunzător, fie sufereau de boli cronice care s-au agravat din cauza caniculei", ne-a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu.
Vestea bună este, însă, că nu a fost semnalat nici un deces care să aibă drept cauză canicula.